Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Πιο γραφικός γίνεσαι σοκάκι (γέλα τώρα αν μπορείς - ΣΣΕ)

Είναι δύσκολο να προσπαθείς να υπερασπιστείς αυτούς που σε εξευτελίζουν

Είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσπαθείς να δικαιολογείς το πως
ένα υπογεγραμμένο εξώδικο -απο ένα δήθεν νέο Σωματείο,στο οποίο συμμετέχεις ενεργά-προτείνει μειώσεις βασικών μισθών μέχρι και 150 Ευρώ για τον κλάδο σου.

Είναι ακόμα δυσκολότερο να προσπαθείς να εξηγήσεις ότι με βάση την πρόταση που κατατέθηκε επίσημα με εξώδικο, αύξηση στον βασικό μισθό θα πάρεις μετά απο 8...χρόνια καθώς μέχρι τότε θα καλύπτεις την προσωπική διαφορά που δημιουργείτε για σένα (αυτή που είχαν εξαφανίσει οι "εργοδοτικοί" το 2018).
 Και επειδή είναι  δύσκολο, ο γραφικός , ανακάλυψε μαζί με τους νέους συνοδοιπόρους του, τον "δαίμων του πληκτρολογίου" για να δικαιολογήσει την πρόταση που ήθελε τον βασικό του μισθό να μειώνεται κατά 120 Ευρώ το μήνα ή περίπου 1500 Ευρώ το χρόνο.
Ο δαίμων όμως του πληκτρολογίου φανέρωσε την γύμνια, την προχειρότητα, την τσαπατσουλιά ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού κατεστημένου, που χρόνια στηρίζονταν στην προσπάθεια των μηχανοδηγών και μετά τα όσα έγιναν στο συνέδριο της νοθείας δεν μπορεί να οργανώσει ούτε μια τετράωρη απεργία. 
Φανέρωσε και κάτι άλλο όμως. Την ισοπέδωση που θέλουν κάποιοι. 
Και απογύμνωσε στα μάτια ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών, αυτούς που προσπάθησαν να διασπάσουν την ΠΕΠΕ γιατί δεν αντέχουν την προσωπική τους απόρριψη απο το σύνολο των μηχανοδηγών. 
Γιατί στην ουσία αυτό επιχείρησε να κάνει μια μικρή μειοψηφία πρόσφατα. Να διασπάσει την ΠΕΠΕ για να αποκομίσει η ίδια προσωπικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ οφέλη. 
Χωρίς κανένα ηθικό φραγμό όσοι το επιχείρησαν,μετρήθηκαν  ελάσσονες (κάτω των 10) και θα κριθούν απο την ιστορία.
Ακόμα και στην χειρότερη φάση της ιστορίας της ΠΕΠΕ, αυτής των μετατάξεων το 2010,ΠΟΤΕ κανείς δεν προσπάθησε ή σκέφτηκε να την διασπάσει. 
 Και το επιχείρησαν αυτοί που πήραν 200+ Ευρώ αύξηση στον βασικό τους μισθό το 2018, σχεδόν διπλασίασαν τα τελευταία χρόνια την καθημερινή χιλιομετρική τους αποζημίωση και πόσα άλλα κέρδισαν, θεσμικά και μή. 
Αυτό και μόνο τα λέει όλα για το ήθος και τα κίνητρα τους. Κυρίως όμως για το ήθος τους.

Και φυσικά απέτυχαν γιατί είναι γνωστοί στην κοινωνία των μηχανοδηγών. 
Δεν είναι τυχαίο πως μερικούς τους "επιβράβευσαν" με ψήφο όσοι χρόνια τώρα εποφθαλμιούν την δράση της ΠΕΠΕ. Στην ουσία όσους απέρριψαν οι μηχανοδηγοί, επιβράβευσαν άλλοι κλάδοι. Αυτό λέει πολλά για ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς!

Τώρα λοιπόν, το προτεινόμενο μισθολόγιο στην  ΣΣΕ "αναλύεται"  ο αναλυτής δεν βλέπει το πιο απλό;  ότι για τα επόμενα 2 χρόνια,ακόμα και στο διορθωμένο κείμενο (καμία διόρθωση δεν έχει κοινοποιηθεί επίσημα στην ΠΕΠΕ), οι μισθοί των μηχανοδηγών παραμένουν ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ. Απλά γίνεται μια αναδιανομή των κλιμακίων που ΗΔΗ έχει αποφασίσει η ΠΕΠΕ απο το ΣτΑ του 2019.
Στην πρώτη πρόταση που κοινοποιήθηκε επίσημα,δημιουργούνται προσωπικές διαφορές, στην δεύτερη που διαρρέει στα social media,  οι μηχανοδηγοί έχουν ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΥΣ μισθούς για τα επόμενα 2 χρόνια, ενώ η αύξηση (100 Ευρώ το μήνα στον βασικό μισθό) που θα έπερναν οι 60 νέοι μηχανοδηγοί πάει για το ...2022, αντί για τον επόμενο χρόνο! 
Τα ίδια και για την χιλιομετρική αποζημίωση όπου και εκεί τόλμησαν να προτείνουν 50% μείωση σε έδρες που εκτελούν τουριστικά δρομολόγια.
Και η δικαιολογία φτηνή. Ο "δαίμων του πληκτρολογίου". 
Μα ποιος τους είπε ότι χρειάζεται να δικαιολογηθούν.
Τι νομίζουν ότι η ΠΕΠΕ θα κάτσει να συζητήσει με άλλο.... Σωματείο τους μισθούς των μηχανοδηγών; Με ποιους; 
Με αυτούς -τα ίδια πρόσωπα είναι-  που στον ΟΣΕ αποδέχονται το απόλυτο ΜΗΔΕΝ στην ΣΣΕ, για επιδόματα σε θέσεις ευθύνης;
Ξέχασαν και κάτι άλλο βασικό όμως.
Ότι απευθύνονται σε μια εταιρεία που έχει ήδη αποδεχτεί αυτό που εφαρμόζεται στην μητρική της. Τα μισθολόγια ειδικοτήτων. 
Εκτός αν νομίζουν ότι απευθύνονται στους ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων που δεν ξέρουν απο σιδηρόδρομο!

To πραγματικό νόημα όμως είναι ότι ΟΛΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ  στα μάτια των μηχανοδηγών.
Και καλό είναι τώρα που αποκαλύφθηκαν όλοι, να αναθεωρήσουν  και τις απόψεις τους όσοι "ονειρεύονταν" βελούδινες συμμαχίες προς χάρην δήθεν ...Νομιμοτήτων.
Οι ΣΣΕ δεν υπογράφονται επειδή το λένε οι Νόμοι. Ούτε συμφωνούνται με εξώδικα. 
Τις ΣΣΕ, τις επιβάλλουν αυτοί που μπορούν.
Και εδώ και 1 χρόνο,αυτοί που έστειλαν εξώδικο στο Σωματείο των μηχανοδηγών,ΔΕΝ έχουν καταφέρει ούτε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! 
Υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες και τελικά το αποτέλεσμα ήταν 100 έμμεσες απολύσεις στην τεχνική βάση, όταν στον κλάδο έλξης έχουν τα τελευταία χρόνια γίνει 100 προσλήψεις ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Τώρα λοιπόν που και επίσημα σας πήρανε χαμπάρι ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί.

Γέλα ....αν μπορείς. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

ΥΓ. Οι προτάσεις της ΠΕΠΕ έχουν αποφασιστεί στο ΣτΑ του 2019. (Για όσους έχουν αγωνία τις τελευταίες μέρες).


1 σχόλιο:

  1. Γράψτε τα ονόματα αυτών των λίγων που επιχείρησαν να διασπάσουν την ΠΕΠΕ και στείλτε τα σε όλους τους μηχανοδηγούς. Να δούνε όλοι και να ξέρουν ποιοι πήγανε να σπάσουν Σωματείο με ιστορία 55 χρόνων.
    Αυτό αξίζει σε κάτι τέτοιους τύπους.Φτύσιμο απο όλους μας κάθε μέρα.
    Γιατί νομίζουν ότι θα κρύβονται διαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή