Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Τεστ για κορονοϊό στους εργαζόμενους του μετρό που επιστρέφουν από διακοπές για περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο

Τι ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ- Ο έλεγχος θα γίνεται με έξοδα της εταιρίας
Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων COVID-19 πανελλαδικά, όπως αυτά καταγράφονται από τον ΕΟ∆Υ, και ενόψει της αναμενόμενης επιστροφής
των εργαζομένων από την κανονική τους άδεια, συνεχίζει να λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, του περιορισμού της διασποράς του COVID-19, της διασφάλισης της υγείας των εργαζομένων της και του επιβατικού κοινού.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του προσωπικού αναφορικά με τις αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνει η ∆ιοίκηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, ανακοινώνεται ότι οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό - εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό COVID-19 σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο με έξοδα της Εταιρείας.

Ως εκ τούτου, καλούνται όσοι εργαζόμενοι επιστρέφουν από περιοχές επιδημιολογικά επιβαρυμένες, όπως μέχρι σήμερα καταγράφονται από τον ΕΟ∆Υ, ήτοι: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νησιά Αργοσαρωνικού και Κύθηρα, Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και οι ∆ήμοι Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω, να ενημερώσουν τους άμεσα Προϊσταμένους τους.

Εν συνεχεία, οι αρμόδιοι Προϊστάμενοι, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη γνωστοποίησης της παρούσας ανακοίνωσης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε άδεια, θα ενημερώνουν τη ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικών Υπηρεσιών και τον Τομέα Ανθρώπινου ∆υναμικού, ώστε να προγραμματιστεί άμεσα η διεξαγωγή του απαραίτητου εργαστηριακού ελέγχου και πριν την επάνοδο των εργαζομένων στην εργασία.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι, όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι οφείλουν να τηρούν με αυστηρότητα τα ακόλουθα:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας.
Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή χρήση αντισηπτικού.
Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συναντήσεων εντός των χώρων εργασίας.
Τήρηση απόστασης 1,5 - 2 μέτρων μεταξύ των εργαζομένων.

Αποφυγή συναντήσεων - συσκέψεων, οι οποίες προτείνεται να γίνονται, όπου είναι δυνατόν, μέσω ηλεκτρονικών μέσων. Σε περίπτωση που δεν δύναται να αποφευχθούν οι συναντήσεις με φυσική παρουσία, πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω:
απόσταση 1,5-2μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων και υποχρεωτική χρήση μάσκας
συνεχής αερισμός του χώρου
πλύσιμο χεριών ή χρήση αντισηπτικού
o ενδελεχής καθαρισμός του χώρου μετά τη συνάντηση

Σε περίπτωση παράδοσης - παραλαβής εξοπλισμού (π.χ. κλειδιών κλπ) θα πρέπει να γίνεται με χρήση γαντιών.

Συνιστάται χρήση γαντιών και κατά την παράδοση - παραλαβή εγγράφων.

Αποφυγή χρήσης ανελκυστήρων. Εφόσον είναι απαραίτητη η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται από ένα άτομο τη φορά.

Καταγραφή των εισερχομένων σε κάθε χώρο εργασίας, με ιδιαίτερη προσοχή σε χώρους όπως Κ.Ε.Λ., σημεία ανάπαυσης Οδηγών Συρμών κλπ.

Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ίωσης ή έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν πρέπει να προσέρχονται για εργασία και να ακολουθούν τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού τους και του ΕΟ∆Υ.

Τήρηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Περιστατικού COVID-19 της ΣΤΑΣΥ και των οδηγιών των Ιατρών Εργασίας που έχει κοινοποιηθεί σε όλο το προσωπικό.

Η Εταιρεία διενεργεί καθημερινά καθαρισμούς και απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους, καθώς και εκτάκτως, για προληπτικούς λόγους, σε χώρους που ενδεχομένως εντοπίζονται κρούσματα.

«Ο περιορισμός διάδοσης της νόσου COVID-19 είναι θέμα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Συνιστάται σε όλους να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού ∆ημόσιας Υγείας (ΕΟ∆Υ) και της ΣΤΑΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στην εργασία τους και θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προληπτικής ατομικής υγιεινής και απομόνωσης από τους οικείους τους, εφόσον παρουσιάσουν κάποια από τα συμπτώματα της νόσου» τονίζει η ΣΤΑΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου