Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Απαράδεκτες εικόνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Έκρηξη κρουσμάτων στη χώρα – 865 σε ένα 24ωρο

Όταν η πολιτική επιλογή για την αντιμετώπιση του Covid το καλοκαίρι ήταν το πρόστιμο στον μηχανοδηγό (150 Euro) αν σε ένα συρμό έχει επιβιβαστεί πάνω απο το 65%  της χωρητικότητας του και όχι η αύξηση των δρομολογίων τότε οι εικόνες αυτές αποτελούν εύλογο -πολιτικό- αποτέλεσμα. 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  χτες 865 νέα κρούσματα κορωνοϊού
στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Μέτρα που μπερδεύουν αντί να δίνουν μια σαφή κατεύθυνση και μήνυμα στους πολίτες. Χαρακτηριστικότερο όλων το ζήτημα της πληρότητας στα Μέσα Μεταφοράς, όπου στα αεροπλάνα επιτρέπεται το 100% των επιβατών, στα πλοία το 85% και στο τρένο (που έχει και άνετους χώρους) μόνο το 65%! 

Προσθέστε σε όλα αυτά τις αποφάσεις για λειτουργία χώρων διασκέδασης το ....απόγευμα και μέχρι τις 12 το βράδυ (μετά τις 12..κολλάει) , τις αντικρουόμενες δηλώσεις για την χρήση μάσκας απο πολιτικούς (άλλα μας λέγανε το Μάρτη και άλλα το Σεπτέμβρη), τον υπερβολικό αριθμό μαθητών στις σχολικές τάξεις (25+), την στοχοποίηση της "ανεύθυνης" νεολαίας και τις θεωρίες συνωμοσίας απο ακροδεξιά κέντρα και έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία μας, που δυναμιτίζει συνεχώς η Κυβέρνηση με τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζει, τον νέο πτωχευτικό κώδικα που συζητείται αυτές τις μέρες και θα οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων σπιτιών στην μεσαία οικογένεια και την επιδότηση της ανεργίας με την αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Ο ρόλος της δημόσιας συγκοινωνίας και η ανάγκη ενίσχυσης της είναι πιο ορατός απο ποτέ.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να έχει πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα έχουν προετοιμάσει το σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του 2ου κύματος της πανδημίας.

Εμείς συνεχίζουμε να  τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, προστατεύουμε τους συμπολίτες μας και τον εαυτό μας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου