Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση για το τρένο στην Ηλεία

Η τουριστική ανάπτυξη σε συνάρτηση με την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανάδειξη των μαγευτικών διαδρομών της Ηλείας, ήταν το κεντρικό θέμα κατά τη συνάντησή που
πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τουριστική ανάδειξη της σιδηροδρομικής γραμμής Κατακόλου - Αρχαίας Ολυμπίας για την οποία ο κ. Κοτταράς δήλωσε, ότι σύντομα θα γίνει η αναβάθμισή της, καθώς σε αυτήν έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του Οργανισμού. Παράλληλα δρομολογείται το σημαντικό έργο της συντήρησης της γραμμής με χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ώστε να λειτουργήσει πλήρως και χωρίς άλλα εμπόδια ή προβλήματα.

ΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Επίσης ο κ. Κοτταράς ανακοίνωσε στον κ. Κοροβέση, ότι στις προθέσεις του ΟΣΕ είναι και η αναβάθμιση του κτιρίου στον Πύργο που αποτελεί ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, με ξεχωριστή ιστορία και παράδοση για την πόλη και την περιοχή.

Εξάλλου, ο ΟΣΕ σκοπεύει να εντάξει τη διαδρομή Κατακόλου – Αρχ. Ολυμπίας στα επίσημα τουριστικά δρομολόγια της χώρας, ώστε να μπορέσει να την ενισχύσει περαιτέρω και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ενώ η ίδια η διαδρομή θα γίνει σύγχρονη με διαδραστικές καινοτομίες που θα είναι ελκυστικές και ενδιαφέρουσες για τους επισκέπτες και γενικότερα τους επιβάτες.

Κατά την συνάντηση έγινε ειδική αναφορά και στη γραμμή Πατρών – Πύργου, για την οποία τονίστηκε ότι το 2021 προγραμματίζεται να μπει στην τελική ευθεία, με προοπτική να δώσει μια νέα διάσταση στις επικοινωνίες και μεταφορές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Κοροβέσης μάλιστα, έθεσε και το ζήτημα επέκτασης της συγκεκριμένης γραμμής προς Καλό Νερό και Κυπαρισσία, όχι μόνο για λόγους εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και για την ανάδειξη – προβολή του πανέμορφου παραλιακού μετώπου και των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της νότιας Ηλείας.

Ο κ. Κοτταράς ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την ενημέρωση και τη συνεργασία, ενώ υπήρξε δέσμευση και των δύο να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπιλίρης ο οποίος από την πλευρά του, κατέθεσε τις δικές του επισημάνσεις προς τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβολο του ΟΣΕ.

www.pna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου