Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μόρφωση, εργασία και σύνταξη είναι παρωχημένες ιδέες» Θετικό ότι αυξήσαμε τα όρια ηλικίας

► Η ιδέα να μορφώνεσαι, να βρίσκεις εργασία και να παίρνεις σύνταξη είναι ίσως ήδη παρωχημένη

► Ένα καλό με την κρίση στην Ελλαδα είναι ότι αυξήσαμε τα όρια συνταξιοδότησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζήτηση

με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νώε Χαράρι, για τη Νέα (Αντι) Kανονικότητα που αποτελεί το κύριο θέμα του φετινού forum, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020.

Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει η υπεύθυνη οικονομικών ειδήσεων της εφημερίδας «New York Times» στην Ευρώπη, Λιζ Άλντερμαν.

Στην συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε και πάλι την ακραία νεοφιλελεύθερη σκέψη του.


«…και πως εξηγείς στους ανθρώπους που θα είναι οι δουλείες όχι στο μακρινό αλλά το εγγυς μέλλον και πως επίσης εξηγείς στους ανθρώπους ότι ένα παραδοσιακο πτυχίο πανεπιστήμιου από ένα ελληνικο δημόσιο πανεπιστήμιο ισως δεν είναι απαραίτητα ο τροπος να κερδίσεις μια καλη ζωη.Τώρα τρέχουμε μια νομοθεσία στην οποια επανασκεφτομαστε πλήρως την τεχνικη μας εκπαίδευση. Ίσως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι δεν θα αντικασταθουν απο ρομποτ πριν από αλλα επαγγελματα......

Αλλά τι είδους δεξιότητες δίνουμε στα νεότερα παιδεία μας, για να τα προετοιμάσουμε γι αυτόν τον κοσμο;

Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Αλλά αυτό που είναι σιγουρά είναι ότι η ΕΕ εχει αρκετό κεφάλαιο διαθέσιμο για τέτοιου είδους προγράμματα.

Αλλά μετα πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους ότι είναι προς το συμφέρον τους να πάρουν αυτού του είδους την εκπαίδευση. Δεν είναι απλως οτι εμείς προσφέρουμε οικονομικά κίνητρα σε ανθρώπους για να επανεκπαιδευτουν. Αυτό ίσως δεν είναι αρκετο από μόνο του αν οι ανθρωποι δεν καταλάβουν οτι.. η ιδεα να μορφώνεσαι, να βρίσκεις εργασια και να παίρνεις σύνταξη ειναι ισως ηδη παρωχημενη!

Ετσι μαθαίνουμε διαρκώς, αλλάζουμε εργασια ίσως πιο συχνά.

Ξέρετε, αυξήσαμε τα οριο συνταξιοδότησης, ένα καλο με την κρίση στην Ελλάδα είναι ότι ήδη κάναμε δύσκολες μεταρρυθμίσεις που άλλες ευρωπαϊκες χωρες δεν έχουν κανει καν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου