Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Η απόφαση του ΣΕΠΕ για τις υπερωρίες και τον τρόπο υπολογισμού τους (ΤΡΑΙΝΟΣΕ- πρώην ΕΕΣΣΤΥ)

 Ένα απο τα θέματα που είχε προκαλέσει το 2018 και αντιπαράθεση εντός της ΠΕΠΕ αποκαλύπτει σήμερα το στέκι της έλξης καθώς ήρθε στην κατοχή  μας απόφαση του ΣΕΠΕ σε προσφυγή Σωματείου για το ζήτημα του υπολογισμού των υπερωριών. Η απόφαση  του επιθεωρητή  αναφέρει επί λέξη >

    "   Το γεγονός της  πλήρους διάστασης  απόψεων μεταξύ των δυο αντισυμβαλλόμενων πλευρών όπως και η αδυναμία  αντικειμενικής κρίσης των γεγονότων των οποίων έλαβα γνώση οπός ακριβώς μου προβλήθηκαν απο την  κάθε πλευρά ξεχωριστά , κατά τη διενέργεια της εργατικής διαφοράς στα γραφεία της υπηρεσία μας και απο τα σχετικά υπομνήματα και έγγραφα  που κατατέθηκαν και από τις δύο πλευρές ,  υποδεικνύει τα καθ’υλην  αρμόδια δικαστήρια ως τη μόνη  λύση εφόσον υπάρχει η επιθυμία να συνεχιστεί αυτή  η “διαφορά “ και υπο την προυποθεση οτι η πλευρά του .... εμμένει στην “ καταγγελία “ του ."


Με λίγα λόγια ο επιθεωρητής του ΣΕΠΕ παραπέμπει στο δικαστήριο το θέμα, δικαιώνοντας όσους  στην ΠΕΠΕ υποστήριζαν ότι το θέμα πρέπει να λυθεί πρώτα συνδικαλιστικά και να μην ακολουθήσουν την πρόταση του γραφικού περίγελου που ήθελε τότε με κάθε τρόπο να τορπιλίσει την υπογραφή της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητούσε προσφυγές και απεργίες. 

Τόσα ήξερε, τόσα έλεγε φυσικά. Ίσως να είναι και ο μοναδικός συνδικαλιστής στην ιστορία της ΠΕΠΕ που θα τον θυμούνται -ελάχιστοι και αν- για τον γραφικό του χαρακτήρα και μόνο. Δεν προσέφερε απολύτως τίποτα, ενώ προσπάθησε να διασπάσει και το Σωματείο στην πλέον προδοτική κίνηση των τελευταίων 55 ετών.

Τα ερωτηματικά είναι συγκεκριμένα

  1. Γιατί η απόφαση του ΣΕΠΕ δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα στους τεχνίτες και δεν έχει δημοσιευθεί. Υπάρχει και άλλη απόφαση για άλλα ζητήματα; Γιατί δεν κοινοποιούνται στους εργαζόμενους; 
  2. Γιατί ακόμα και σήμερα κάποιοι υπόσχονται αναδρομικά για το θέμα όταν γνωρίζουν την αλήθεια. Γιατί έδιναν διορίες στην εργοδοσία που γνώριζαν ότι δεν μπορούν να τηρήσουν.
  3. Η δικαστική διεκδίκηση σε τι βάθος χρόνου αναφέρετε. Υπενθυμίζουμε ότι για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό που δεν πληρώθηκαν οι μηχανοδηγοί το 2013, η εκδίκαση στο εφετείο έχει προσδιοριστεί για το ...2021.
Και τα συμπεράσματα όμως πλέον είναι σαφή.

Η ΠΕΠΕ δικαιώθηκε για την απόφαση της να υπογράψει την ΣΣΕ και να λύσει συνδικαλιστικά με τον τρόπο αυτό το θέμα με τον υπολογισμό των δευτερευουσών απολαβών. 
Όσοι τότε μιλούσαν για  "δήθεν" υποχώρηση της ΠΕΠΕ και χρήματα που τάχα χαρίστηκαν στην εργοδοσία απο τις υπερωρίες ενώ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την απόφαση του ΣΕΠΕ επέλεξαν συνειδητά να παραπληροφορούν τους μηχανοδηγούς. 
Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται έμπρακτα ο βρώμικος ρόλος τους.
Ενώ είχαν την απόφαση του ΣΕΠΕ εκτόξευαν λάσπη συνειδητά.

Εμείς ευελπιστούμε να δικαιωθούν οι συνάδελφοι ενώ και τα συνδικάτα θα πρέπει να εργαστούν απο κοινού για να βρεθεί -αν είναι δυνατόν- συνδικαλιστική λύση για τα αναδρομικά.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου