Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για ΕΡΓΟΣΕ

 Συνάδελφοι, συναδέλφισες  

Πληθαίνουν στον Τύπο τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΕΡΓΟΣΕ να δημοπρατεί διαγωνισμό για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για το «συμμάζεμα»

των εκκρεμοτήτων των εν εξελίξει ή και μελλοντικών έργων της.Άγνωστο μεταξύ των εργαζομένων παραμένει το ποιος ετοιμάζει αυτά τα περιβόητα Τεύχη Δημοπράτησης που, μάλιστα – σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα- συντόμως θα αποσταλούν και στην Διαχειριστική Αρχή για έγκριση, ή τι μορφή θα έχει και με ποιες αρμοδιότητες θα έρθει αυτός ο Σύμβουλος. Ως γνωστόν άλλωστε οι δημοσιογράφοι ξέρουν πάντα περισσότερα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ δικαίως ανησυχούν, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ,με την έλευση Συμβούλου τόσων εκατομμυρίων, τίθεται πιθανότατα εν αμφιβόλω η δική τους –αποδεδειγμένη- ικανότητα να επιβλέψουν την μελέτη και κατασκευή των έργων, για τα οποία, όταν δεν τελειώνουν δεν φταίει ποτέ η πολιτική ηγεσία, ποτέ οι Διοικήσεις, ποτέ οι εργολάβοι, αλλά μονίμως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που είναι και ο εύκολος στόχος, αφού χρειάζονται έναν ConstructionManagerκαι έναν ProjectManagerγια να κάνει τη δουλειά!

Οι  ίδιοι οι εργαζόμενοι που στοχοποιούνται ακόμη και από όσους τους εκπροσωπούν, την πλειοψηφία της ΠΟΣ,αφού μόλις προ ολίγων μηνών σε εξώδικο της διάβασαν με έκπληξη ως λόγο για την προκήρυξη στάσης εργασίας- στην οποία καλούσαν και τους εργαζομένους στην ΕΡΓΟΣΕ-  τα παρακάτω : «Η μη ολοκλήρωση των έργων από την εταιρεία «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.», τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν ημιτελή, τελματωμένα και χωρίς κανέναν προγραμματισμό για την πρόοδό τους, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του προσωπικού, το οποίο είναι εξαναγκασμένο σε μια πρόχειρη συντήρησή τους, ενώ εμφανίζονται πλείστα προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει με «ευρηματικότητα» αλλά και προχειρότητα (!)».

Είναι εύκολη η απαξίωση του προσωπικού, αλλά δύσκολη η ανάληψη ή η απόδοση ευθυνών από όπου κι αν αυτές προέρχονται για την απραξία στην εκτέλεση των έργων ή στην εκπόνηση νέων μελετών. 

Αντιθέτως με την απραξία στα έργα -σύμφωνα και με τα παραπάνω δημοσιεύματα- μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζεται σε προσλήψεις συμβούλων, νομικώνκ.λ.π., οι οποίοι ,άγνωστο πως και με πόσο από το υπάρχων προσωπικό, θα προχωρήσουν τάχιστα στον μετασχηματισμό της ΕΡΓΟΣΕ καθώς και του ΟΣΕ. Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω και με τις προγραμματικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για ΣΔΙΤ παντού, το μέλλον των εργαζομένων είναι άγνωστο.

Τα ανωτέρω αν και συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, καθώς ετέθησαν  από εκπρόσωπο του ΔΙΚΤΥΟΥ στο βήμα, δεν έτυχαν ούτε μιας γραμμής σχολιασμού στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία η οποία δεν γνωρίζουμε τι περιμένει για να αντιδράσει. Τους θυμίζουμε ότι τώρα έχει κατακαθίσει η σκόνη στο Καλλίδρομο, οπότε μάλλον θα πρέπει να βλέπουν καθαρότερα την άκρη του τούνελ…

Μάλιστα θα περιμέναμε από την -λαλίστατη παλαιότερα- πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να καταγγείλει δημόσια την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού, ότι δηλαδή ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ είναι προβληματικές εταιρείες! Και ακόμα χειρότερα μας προβληματίζει σφόδρα η σιωπή της ΠΟΣ για την πρόθεση ίδρυσης νέας θυγατρικής από την ΕΡΓΟΣΕ, στην οποία θα μεταφερθούν εργασίες που αποδεδειγμένα φέρνει με επιτυχία το προσωπικό της σήμερα! Για ποιο λόγο χρειάζεται ακόμα μια θυγατρική στον Όμιλο ΟΣΕ, αναρωτιούνται οι σιδηροδρομικοί, αλλά αυτό  …δεν δείχνει να προβληματίζει το συνδικάτο μας! 

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο της ΕΡΓΟΣΕ και θα αγωνιστεί για να μη κινδυνέψει ούτε μία θέση εργασίας. Το υψηλής κατάρτισης και τεχνογνωσίας προσωπικό της ΕΡΓΟΣΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να απαξιώνεται, αντίθετα θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητές του προς όφελος του ελληνικού σιδηροδρόμου και της κοινωνίας. Θα είμαστε εδώ και θα μας βρουν απέναντι τους όσοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την αξία και την εργασία των συναδέλφων μας στην ΕΡΓΟΣΕ.


ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ - ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου