Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 29.10.2020, η τρίτη συνάντηση διαπραγμάτευσης για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία είχε αρχικά

προγραμματιστεί για τις 27.10.2020, αλλά τελικά αναβλήθηκε με αίτημα του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω απουσίας του Προέδρου του.

Στη σημερινή συνάντηση πήραμε από τη διοίκηση της εταιρίας τις πρώτες απαντήσεις στις προτάσεις μας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, αν και επιφυλάχθηκε για την τελική πρόταση της εταιρίας, δήλωσε ότι κατ’ αρχάς δέχεται :

Α) την πρότασή μας για την αναδιαμόρφωση των μισθολογικών κλιμακίων

Β) την πρότασή μας για το ωράριο των διοικητικών υπαλλήλων

Ως προς τα μισθολογικά κλιμάκια η πρότασή μας, που δέχθηκε η εταιρία, είναι να αυξηθούν τα υπάρχοντα μισθολογικά κλιμάκια από 16 σε 21 και να προστεθούν ενδιάμεσα μ.κ. έτσι ώστε τα κλιμάκια από τα 3 έως τα 31 έτη υπηρεσίας να εξελίσσονται ανά διετία και από τα 31 έως τα 37 έτη υπηρεσίας ανά τριετία. Η αλλαγή αυτή διορθώνει τον πίνακα των μ.κ. και συνεπάγεται μεσοσταθμικά αυξήσεις περίπου 3% για μεγάλο αριθμό συναδέλφων. 

Ως προς το ωράριο των διοικητικών υπαλλήλων έγινε δεκτή η πρότασή μας για ωράριο 8:00 –

16:00 έως 9:00 – 17:00.

Επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος ανακοίνωσε στη συνάντηση ότι τον Ιανουάριο του 2021 θα αρχίσουν να γίνονται προσλήψεις από τους 100 συμβασιούχους τεχνίτες που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους. Θα προσληφθούν επίσης οι μαθητές που θα πετύχουν στις εξετάσεις στο Γερμανικό Επιμελητήριο, ενώ θα γίνουν προσλήψεις και στις άλλες ειδικότητες.

Αναφορικά με τους τεχνίτες της πρώην ΕΕΣΣΤΥ δήλωσε ότι θα ενταχθούν πλήρως στην σ.σ.ε. και επιφυλάχθηκε να μας δώσει την ολοκληρωμένη πρόταση για την ένταξή τους στην επόμενη συνάντηση.

Η επόμενη συνάντηση διαπραγμάτευσης θα γίνει την Παρασκευή 6.11.2020, οπότε θα μας δοθεί η πλήρης πρόταση της εταιρίας για τα θέματα της σ.σ.ε..

Συνάδελφοι, 

η αποδοχή αρχικά των παραπάνω προτάσεών μας δικαιώνει τις προσπάθειές μας για την υπογραφή της νέας σ.σ.ε.

Δυστυχώς στη σημερινή συνάντηση το ΣΕΠ, το οποίο είχε προσκληθεί να συμμετέχει με τους εκπροσώπους του και μάλιστα είχε ζητήσει την αναβολή της αρχικής συνάντησης για σήμερα, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση και αποχώρησε καταγγέλλοντας την διαδικασία με την πρόφαση ότι δεν δεχθήκαμε να διαγράψουμε την έως σήμερα διαδικασία και να συμφωνήσουμε ότι η σημερινή συνάντηση αποτελούσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων. 

Παρά τις προσπάθειες και τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και κοινή δράση όλων των σωματείων, το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ προέκρινε για άλλη μια φορά τις μικροπολιτικές παραταξιακές σκοπιμότητες σε βάρος του κοινού στόχου όλων για υπογραφή μιας νέας σ.σ.ε. που θα διασφαλίζει και θα προωθεί τα συμφέροντα όλων των εργαζόμενων στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Συνάδελφοι,

οι διαπραγματεύσεις για τη σ.σ.ε ξεκίνησαν τον Ιούλιο και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Έως σήμερα καλούσαμε με κάθε τρόπο και περιμέναμε το ΣΕΠ να συμμετάσχει ουσιαστικά στη διαπραγμάτευση, γιατί η νέα σ.σ.ε είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων και η σημερινή συγκυρία επιβάλλει τη συστράτευση όλων. Και συνεχίζουμε να το πιστεύουμε, παρά τη στάση του ΣΕΠ. 

Δεν πρόκειται, όμως, ποτέ να θυσιάσουμε την συλλογική σύμβαση εργασίας στο βωμό των παραταξιακών σκοπιμοτήτων και των κατασκευασμένων αντιπαλοτήτων, που δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους. Η διαπραγμάτευση για την σσ.ε. δεν είναι πεδίο για συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις, ούτε για να απαντηθούν ερωτήματα όπως η αντιπροσωπευτικότητα και η δυναμική των σωματείων. 

Σήμερα καταλάβαμε ότι κάποιοι, από την ασφαλή θέση της στείρας άρνησης και της αδράνειας παίζουν με τον μέλλον των εργαζόμενων. Εμείς, δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι που θα αφήσει τους εργαζόμενους χωρίς σ.σ.ε. 

Λάθη που έκαναν άλλοι στο παρελθόν δεν θα τα επαναλάβουμε.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η συνέχισή τους διαψεύδει τις Κασσάνδρες που από το 2018 διακηρύττουν ότι έχει έρθει το τέλος των συλλογικών συμβάσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το σωματείο μας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αγωνιστικότητα θα αναλάβει την ευθύνη των δύσκολων αυτών διαπραγματεύσεων, θα εξαντλήσει όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέσα και θα προσφύγει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που θα απαιτηθούν για να υπάρξει συλλογική ρύθμιση για τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                 ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου