Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση ΠΕΠΕ για την συνάντηση για την ΣΣΕ

Συνάδελφοι

Το Σωματείο μας συμμετείχε δια της διαπραγματευτικής του ομάδας στην χτεσινή 3η συνάντηση για την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΚΑΙ σε αυτήν την συνάντηση το Σωματείο μας ΔΗΛΩΣΕ ΡΗΤΑ ότι

πρόθεση και στόχος των μηχανοδηγών είναι η νέα ΣΣΕ να υπογραφεί από όλα τα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην εταιρεία, σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, όπως πετύχαμε το 2018 με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπογράφοντας μια ΣΣΕ που τότε αμφισβητήθηκε αλλά σήμερα και εδώ και 1 χρόνο αποτελεί «μήλον της έριδος» για όσους την αμφισβήτησαν.

Στην χτεσινή 3η συνάντηση ΔΗΛΩΣΑΜΕ ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε ανούσιες συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στην χώρα & σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα αμφισβητούνται με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας COVID-2019.  

Φυσικά και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία υποχώρηση για κανένα εργαζόμενο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσα έχουμε κατακτήσει καθώς οι μηχανοδηγοί έχουμε έμπρακτα στηρίξει την αναπτυξιακή της πορεία  τα τελευταία χρόνια ενώ στεκόμαστε αρωγοί και τις ημέρες της πανδημίας ενισχύοντας την εφοδιαστική αλυσίδα και τα επιβατικά δρομολόγια σε όλη την χώρα προκειμένου να αποφεύγετε ο συγχρωτισμός.

Ο σιδηρόδρομος ΚΑΙ  αυτές τις ημέρες είναι το πλέον ασφαλές μέσο μεταφοράς ενώ η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί  απρόσκοπτα χάρην στον επαγγελματισμό  των μηχανοδηγών στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Στην χτεσινή συνάντηση η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δήλωσε ότι ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την πρόταση μας για την τροποποίηση των μισθολογικών κλιμακίων (μετατρέπονται ανά διετία) που αποφέρει μεσοσταθμικές αυξήσεις 2.9% για κάθε χρόνο και μέχρι το 2022. 

Παράλληλα ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την συζήτηση για επιπλέον οριζόντιες αυξήσεις μέσα στην περίοδο της ΣΣΕ και εφόσον η πανδημία αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση για όλη την ανθρωπότητα.

Πολύ σημαντική για εμάς είναι η δέσμευση της Διοίκησης  για την  επιστροφή 70 συναδέλφων μας στην τεχνική βάσηπου οι συμβάσεις τους είχαν λήξει τον Απρίλη του 2020-   καθώς και η δήλωση  για την ένταξη των τεχνιτών στην ισχύουσα ΣΣΕ, ενώ από την πλευρά μας δηλώσαμε  ότι επιθυμούμε  την άμεση υλοποίηση των εσωτερικών μετατάξεων που είχαν προκηρυχτεί τον Φλεβάρη του 2020 και δεν προχώρησαν λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται καθώς η ΠΕΠΕ έχει προβάλει και άλλα αιτήματα για τους μηχανοδηγούς που θεωρούμε ΔΙΚΑΙΑ και πρέπει να επιλυθούν με την νέα ΣΣΕ.

Η ΠΕΠΕ πιστή στην μέχρι σήμερα πορεία και στις αρχές της, ΔΕΝ πρόκειται να απαντήσει σε ανακοινώσεις άλλων Σωματείων. Παρακολουθούμε όμως με πραγματική ανησυχία την διαλυτική τάση στο σιδηροδρομικό συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωση όσα έγιναν στο τελευταίο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και μάλιστα σε μια περίοδο που στοχοποιούνται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και περιορίζονται τα δικαιώματα των συνδικάτων και άρα των εργαζομένων.

Η ενότητα του εργατικού κινήματος, με σεβασμό στην διαφορετικότητα των απόψεων, ήταν και είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή για τους μηχανοδηγούς.

Κλείνοντας δεν μπορεί να μην αναφερθούμε στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

Όπως πράττουμε μέχρι σήμερα, οι μηχανοδηγοί ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να τηρούμε ΟΛΑ τα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής διασφαλίζοντας την υγεία μας, των οικογενειών μας και του επιβατικού κοινού.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις Διοικήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών, την ALE και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αποδεχθούμε όμως, την απορύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων στο όνομα και τις συνέπειες της πανδημίας.

 

                                                       

                                             Για το Δ.Σ.

 

    Ο    Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας

 

       Γενιδούνιας Κώστας                         Α. Ποργιάζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου