Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

6 Οκτωβρίου. Ημέρα Ντροπής για την ιστορία της ΠΟΣ


 Οι σιδηροδρομικοί ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ σήμερα για την κατάντια της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών!  Η ανακοίνωση της για την δίκη της ΧΑ αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Κατάμαυρη. Ντροπή και αίσχος που θα συνοδεύει στο διηνεκές όσους συμφώνησαν στο να γράψουν και μάλιστα στο όνομα του συνδικαλιστικού κινήματος  ότι 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα ως θεσμός της Δημοκρατίας είναι απέναντι στο φασισμό όπως και από όποιον εκφράζεται αυτός (Ας μας πεί η ΠΟΣ πως εκφράζεται ο φασισμός ή μήπως δεν έχουν χρόνο να το κάνουν. Τι είναι αυτά που γράφετε, καταλαβαίνετε ότι είστε συνδικάτο και μάλιστα δευτεροβάθμιο;) 

Η τρομοκρατία, ο ρατσισμός που προσπάθησαν να επιβάλλουν δεν πέρασε και δεν πρόκειται να περάσει. (Ποιος τα έκανε όλα αυτά ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ. Την ΧΑ εννοείτε; Ποια τρομοκρατία και ρατσισμό μόνο, για εγκληματική οργάνωση δικάζονται. ΝΤΡΟΠΗ )

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται. (ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)

Ο ρόλος της Χ.Α. έχει αποκαλυφθεί πλέον. (Ποιος είναι ΓΙΑΤΙ δεν μας λέτε) 

Αύριο ο λαός και οι εργαζόμενοι με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαιτούν την καταδίκη του φασισμού. (Που γίνεται η συγκέντρωση γιατί δεν λέτε, ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ να πείτε, για ΠΟΙΟΝ λόγο γίνεται η συγκέντρωση; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ)

 Η απόφαση της Δικαιοσύνης θα επιβεβαιώσει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Ως συνδικαλιστικό κίνημα, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που στέκονται απέναντι στους εκφοβισμούς και στις απειλές γιατί ο λαός μας δε φιμώνεται.  (Εκφοβισμό και απειλές απο ποιους; Γιατί δεν λέτε, Γιατί δεν προκηρύσσετε στάση εργασίας τότε αφού ενώνεται την φωνή σας;)

ΕΜΕΙΣ οι ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ δεν σταματάμε τους αγώνες μας, για τα δικαιώματά μας, για ισονομία και δικαιοσύνη. (ΕΣΕΙΣ δεν έχετε σχέση με την ιστορία της ΠΟΣ).

Η Δημοκρατία κατακτήθηκε από όλους μας, από ολόκληρη την κοινωνία και μπορεί η Χ.Α. να βρήκε αφορμή και αιτία να εμφανιστεί στην περίοδο της κρίσης και της αγανάκτησης εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων κ.λ.π. δεν πρόκειται όμως ποτέ να περάσει στη συνείδησή μας. Βρήκε χώρο στη συνείδηση των λίγων και αυτοί θ’ απομονωθούν.  (Η αγανάκτηση λοιπόν ήταν η αιτία εμφάνισης της ΧΑ, όχι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται, απλά αγανάκτησε ο κόσμος. Τι σημαίνει όμως, δεν πρόκειται να περάσει στην συνείδηση σας; Απο πού έρχεται αυτός ο όρος και που πάει; )


ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ



1 σχόλιο:

  1. H συνδικαλιστική μειοψηφία που έχει στα χέρια της την σφραγίδα της ΠΟΣ σήμερα απέδειξε τον ρόλο της.
    Ψαρεύει σε θολά νερά,αποπροσανατολίζει, δίνει άλλοθι.
    Ντρέπομαι που η ΠΕΠΕ ανήκει σε αυτήν την Ομοσπονδία.
    Ντρέπομαι για την ΠΟΣ.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή