Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Αποκαλύφθηκε η κοροιδία για τα όρια ηλικίας. Το ψέμμα των Κυβερνητικών συνδικαλιστών είχε κοντά ποδάρια.

Αποκαλυπτικός ο Πρωθυπουργός, εξέθεσε τους Κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
 Μια απο τις μεγάλες αδικίες στο τελευταίο ασφαλιστικό (Νόμος Κατρούγκαλου)  ήταν η -νέα- αύξηση των ορίων ηλικίας που εγκλώβισε και πολλούς συναδέλφους στον σιδηρόδρομο στην εργασία παρά το ότι έχουν εργαστεί 35 και πλέον συναπτά έτη. 

Η χτεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη " Ένα καλό με την κρίση στην Ελλαδα είναι ότι αυξήσαμε τα όρια συνταξιοδότησης" εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους Κυβερνητικούς συνδικαλιστές - παπαγαλάκια στους χώρους εργασίας- που υπονοούσαν ή και υπόσχονταν στους εργαζόμενους τροπολογίες που θα μείωναν τα εξάμηνα, ή θα άλλαζαν τις διατάξεις του τελευταίου Νόμου. (Είχε προηγηθεί ο Νόμος Πετραλιά το 2008 και ο Νόμος Βρούτση το 2013).

Ο Πρωθυπουργός το δήλωσε ξεκάθαρα. "Είναι καλό ότι αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας" δίνοντας και την οριστική απάντηση σε όσους Κυβερνητικούς συνδικαλιστές καλιεργούσαν προσδοκίες που καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα.

Εδώ και 15 μήνες οι μπλέ συνδικαλιστές κάθε μήνα ανακάλυπταν και μια τροπολογία που ΘΑ ερχόταν.

Τελικά ήρθε η δήλωση Μητσοτάκη και αποκαλύφθηκαν τα παραμύθια τους.

Φυσικά πρόκειται και για πολιτική υποκρισία καθώς η ΝΔ προεκλογικά έταζε ότι θα διόρθωνε τα πράγματα.

Τέλος μετά τον σάλο για την φορολόγηση του εφάπαξ. ο  Υπουργός εργασίας κ., Βρούτσης χτες δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Παρόμοιες δηλώσεις είχαμε δει και το 2013 απο τον κ. Βρούτση όταν μας έλεγε ότι δεν θα νομοθετηθούν μειώσεις στις συντάξεις και τελικά κατατέθηκε Νόμος που μείωσε 35% την σύνταξη των σιδηροδρομικών και εξαύλωνε το εφάπαξ.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στους σιδηροδρομικούς και όσους ξεχάσανε,  ότι απο το 2013 εως και το 2016 εφάπαξ δεν χορηγούνταν καθώς ο τρόπος υπολογισμού με τον Νόμο Βρούτση τα εξαύλωνε πραγματικά.

Ο Νόμος Κατρούγκαλου ανέβασε το εφάπαξ σε εξαφήφιο (6 ψηφία) νούμερο και αύξησε την σύνταξη κατά 45% καθώς επέφερε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Δυσκολοχώνευτη η αλήθεια, αν και πονάει, αλλά ....αυτή είναι.


Το στέκι της έλξης - Το blog των  μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου