Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για την δίκη της Χρυσής Αυγής και την στάση της ΠΟΣ

 Συνάδελφοι

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ για την δίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί ντροπή για το σιδηδροδρομικό συνδικαλιστικό κίνημα και την 100 ετή ιστορία του, ιστορία αγώνων ιδιαίτερα

στο πλευρό των αδύναμων.

Ψαρεύοντας σε θολά νερά η ΠΟΣ έκανε λόγο γενικά για τον φασισμό, για την δημοκρατία που δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται χωρίς να κατονομάσει αυτούς που έκαναν αυτές τις πράξεις, μίλησε αόριστα για τον ρόλο της ΧΑ που έχει αποκαλυφθεί, αλλά η ΠΟΣ αρνείται να τον γνωστοποιήσει στους σιδηροδρομικούς. 

Έφτασε στο ποταπό για την ιστορία της  σημείο, να αναφέρει η Ομοσπονδία ότι «μπορεί η Χ.Α. να βρήκε αφορμή και αιτία να εμφανιστεί στην περίοδο της κρίσης και της αγανάκτησης εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων κ.λ.π. δεν πρόκειται όμως ποτέ να περάσει στη συνείδησή μας. Βρήκε χώρο στη συνείδηση των λίγων και αυτοί θ’ απομονωθούν» .  Όχι να μπούν στην φυλακή οι δολοφόνοι, αλλά να απομονωθούν!

Η ΠΟΣ δεν έγραψε το αυτονόητο. 

Ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης θρέφουν το φίδι του ναζισμού διαχρονικά ενώ η αναφορά της ότι «δεν πρόκειται να περάσει στην συνείδηση μας» αποτελεί όνειδως και ντροπή για την ιστορία ΠΟΣ. Τι ακριβώς δεν πρόκειται να περάσει στην συνείδηση μας ; 

Η πλειοψηφία της ΠΟΣ δεν τόλμησε να γράψει το απλό και επέλεξε να αποπροσανατολίσει τους σιδηροδρομικούς.  

Το γράφει το Δίκτυο Σιδηροδρομικών > 

Το συνδικάτο των σιδηροδρομικών, το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα που χρόνια τώρα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζομένων ενάντια στις ρατσιστικές-φιλελεύθερες  πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των Ναζί.

Μια μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή!

Η αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου