Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση Σωματείων ΣΤΑΣΥ για την ΣΣΕ

Συνάδελφοι 
Ως γνωστόν, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, παρατάθηκαν οι όροι της Ε.Σ.Σ.Ε. έως τις 31/12/2020. Αναλογιζόμενοι λοιπόν ότι πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της, καλούμε τη Διοίκηση της εταιρείας σε έναρξη συνομιλιών για σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας άμεσα. 
Οι αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα, λόγω της εξάπλωσης του COVID-19, είναι μεν πρωτόγνωρες αλλά δεν μπορεί να αποτελούν τροχοπέδη εσαεί στις μεταξύ μας συζητήσεις, για την εξασφάλιση όλων των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. 
Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποδείχθηκε τόσο η κοινωνική μας ευαισθησία όσο και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, βάζοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας. Απαιτούμε λοιπόν ως ελάχιστη αναγνώριση από τη Διοίκηση της εταιρείας και την Πολιτική ηγεσία, τη δέσμευσή τους ότι θα τηρηθούν κατά γράμμα οι όροι της παρούσης Ε.Σ.Σ.Ε., μέχρι την υπογραφή νέας.
 Επιθυμία και στόχος μας είναι η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία της ΣΤΑ.ΣΥ., σε αυτή τη δύσκολη για την κοινωνία συγκυρία, με τη διασφάλιση όμως της εργασιακής μας οντότητας, που θα μας έδινε περαιτέρω δύναμη και κουράγιο να ανταποκριθούμε στα ιδιάζοντα καθήκοντά μας

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σ.Η.Ε.Κ.) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου