Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Η νέα ρύθμιση για την τηλεργασία

Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες για το νέο καθεστώς της εξ αποστάσεως απασχόλησης. Τι προβλέπει η διάταξη του υπουργείου Εργασίας για συμβάσεις, ωράριο και αποδοχές.

Οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν πρόσθετη αμοιβή για την κάλυψη των δαπανών τηλεπικοινωνιών, αγοράς εξοπλισμού και συντήρησης σε όσους εργάζονται από το σπίτι

Της Αργυρώς Κ. Μαυρούλη

Στην εδραίωση του καθεστώτος της τηλεργασίας οδηγεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, φέρνοντας νέα δεδομένα και υποχρεώσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που θα κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς εβδομάδες από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, το νέο καθεστώς εργασίας αναλύεται στο άρθρο 17, το οποίο έχει στη διάθεσή της η Realnews και περιλαμβάνει δέκα σημεία με τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της τηλεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου