Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Πανδημία: Κόψτε τα «μη» και πάρτε ουσιαστικά μέτρα!

Απο τον Νίκο Μπογιόπουλο
 Η κυβέρνηση – που το αλληθώρισμά της προς τις πλατείες φαίνεται την εμποδίζει να βλέπει τι γίνεται σε ΜΜΜ, χώρους δουλειάς και εκκλησίες – σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας πασχίζει να κρύβει τις παλινωδίες, τις ανεπάρκειες,  τα λάθη της, τις ταξικές της επιλογές (πχ ο τρόπος που άνοιξε ο τουρισμός με προδιαγραφές μεγαλοξενοδόχων, αεροπορικών εταιρειών, εφοπλιστών) οχυρωμένη πίσω από την επικοινωνιακή υπεκφυγή της «ατομικής ευθύνης».

Αλλά: Η λήψη των αναγκαίων μέτρων, εκείνων που θα εμπεδώνουν αίσθημα ασφάλειας στο λαό και θα καθιστούν πειστικό το μήνυμα της τήρησης των υγειονομικών επιστημονικών υποδείξεων, είναι ολοκληρωτικά δική της ευθύνη. Κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Δεν επιτυγχάνεται  με «στεγνές», αναποτελεσματικές απαγορεύσεις και μη πειστικές λογικές του τύπου “12.30πμ με 5πμ μην κυκλοφορείτε, αλλά 5πμ με 12.30μμ σαρδελοποιηθείτε σε βαγόνια και λεωφορεία” ή “μην είστε στις ταβέρνες πάνω από 4, αλλά παστωθείτε ανά 30 στις σχολικές αίθουσες”…  

Είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη, αντί της “μεταφυσικής” προσμονής που καλλιεργείται στο όνομα των “αντοχών της οικονομίας” ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα θα δράσουν από μόνα τους, η κυβέρνηση – ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή – να δράσει επί της ουσίας.

Που σημαίνει:

  • Διορισμοί γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, εδώ και τώρα.
  • Κατάστρωση κεντρικού κρατικού οργανογράμματος για την ένταξη όλου του ιατρικού κλάδου σε ένα σχέδιο απόκρουσης της πανδημίας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας εδώ και τώρα.
  • Δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ και στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό.
  • Πρόγραμμα μαζικής και δωρεάν διάθεσης τεστ για όλο τον πληθυσμό για την όσο πιο γρήγορη γίνεται «χαρτογράφηση» της διασποράς του ιού.
  • Ειδική μέριμνα για ελέγχους σε ευαίσθητους χώρους όπως οι οίκοι ευγηρίας.

Και πάνω από όλα: Μέτρα ΤΩΡΑ για

  • περισσότερα και ταχύτερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
  • την αποσυμφόρηση του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες,
  • την τήρηση με αυστηρότητα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, με στήριξη των εργαζόμενων και των βιοπαλαιστών που οδηγούνται σε αναστολή της ύπαρξής τους!    

    Τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την επιθετική διασπορά του ιού, τίποτα δεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των θανατηφόρων επιπτώσεών του, αν η κυβέρνηση που μοιράζει λεφτά σε καναλάρχες, κλινικάρχες, εργολάβους και νομοθετεί αντιλαικά εκτρώματα υπέρ τραπεζιτών και κεφαλαιοκρατών, δεν πάψει πια να κωφεύει και δεν διαθέσει τους επιβεβλημένους πόρους ειδικά σε ό,τι αφορά τους τρεις τελευταίους τομείς (ΜΜΜ, σχολεία, εργασιακοί χώροι), που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης και αν δεν εξοπλίσει και στελεχώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας. 

www.imerodromos.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου