Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Με αιφνιδιαστική διάταξη βάζουν τέλος στις αγωγές στα αναδρομικά

Σε μια πρωτοφανή, αντισυνταγματική αθλιότητα, προχώρησε η κυβέρνηση την Τρίτη, την οποία δυστυχώς δεν αντιλήφθηκε κανείς. Η σκανδαλώδης ρύθμιση, έρχεται στο φώς της δημοσιότητας, με τη δημοσίευση των άρθρων 33 και 34 του ν. 4734/2020(ΦΕΚ Α' 196), του νόμου πλέον, που αφορά τα πετσοκομμένα αναδρομικά, για περίπου 1.000.000 συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα στις παρ. 4 και 5 των άρθρων 33 και 34 του νόμου ορίζεται ότι, για τους μεν συνταξιούχους του δημοσίου τομέα: (4.) Με την καταβολή των ποσών της παρ. 1 οι αξιώσεις των συνταξιούχων του Δημοσίου για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, για το χρονικό διάστημα από 11.6.2015 έως τη δημοσίευση του ν. 4387/2016, δυνάμει του ν. 4093/2012, αποσβένονται..

(5.) Η παρ. 4 δεν καταλαμβάνει τις εκκρεμείς ενώπιον των δικαστηρίων δίκες κατά τον χρόνο της δημοσίευσης του παρόντος, ως προς τις αξιώσεις που υπερβαίνουν το καταβαλλόμενο ποσό της παρ. 1.

Για τους δε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα ο νόμος ορίζει: (4.) Με την καταβολή των ποσών της παρ. 1 οι αξιώσεις των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, κατά το χρονικό διάστημα από τις 11.6.2015 έως τη δημοσίευση του ν. 4387/2016, δυνάμει του ν. 4051/2012και του ν. 4093/2012, αποσβένονται.

(5.) Η παρ. 4 δεν καταλαμβάνει τις εκκρεμείς ενώπιον των δικαστηρίων δίκες κατά τον χρόνο της δημοσίευσης του παρόντος, ως προς τις αξιώσεις που υπερβαίνουν το καταβαλλόμενο ποσό της παρ. 1..

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι, όσοι δεν έχουν ασκήσει αγωγές, μέχρι και 8.10.2020, καταλαμβάνονται από την εν λόγω ρύθμιση και αν ασκήσουν αγωγές από σήμερα 9.10.2020 και μετά, αυτές θα απορριφθούν!

Η κυβέρνηση με μια τρομακτική μεθόδευση, αφού α)παρότρυνε τους συνταξιούχους να τρέξουν στα δικαστήρια πείθοντάς τους ότι θα έχουν δικαίωμα να ασκήσουν αγωγές μέχρι την καταβολή των αναδρομικών, το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, β)παρέκαμψε, την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έβαζε έντονα ζητήματα συνταγματικότητας για την κατάργηση του δικαιώματος των συνταξιούχων να προσφύγουν στη δικαιοσύνη μετά την καταβολή των αναδρομικών, τους αιφνιδιάζει και με νομοτεχνική ρύθμιση «τράβηξε» την ημερομηνία, από την οποία και μετά, οι συνταξιούχοι, χάνουν το δικαίωμα αγωγής, από χθες(!) 8.10.2020.

Με την αντισυνταγματική αυτή ρύθμιση, όσοι συνταξιούχοι δεν άσκησαν αγωγές μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία (8.10.2020), χάνουν το σχετικό δικαίωμα και συνεπώς, χάνουν και τα 2/3 των αναδρομικών του 11μήνου για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στα δώρα.


Πρόκειται για ιστορικό εμπαιγμό εις βάρος όλου του συνταξιουχικού κόσμου.


www.efsyn.gr - Διονύσης Τεμπονέρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου