Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

«Νέα εργασιακά δικαιώματα»: Και επισήμως από σήμερα στην αγορά εργασίας, ο… κατώτατος μισθός των 200 ευρώ!

 Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτώβρη, η κατάπτυστη KYA των Βρούτση – Σκυλακάκη, για τις 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας – προσλήψεις εξαμηνιτών στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της οποίας θεσμοθετείται και επισήμως ο κατώτατος μισθός των 200 ευρώ (για τους
μακροχρόνια άνεργους που θα… προσληφθούν και, τους οποίους η κυβέρνηση μετατρέπει σε φθηνό εργατικό δυναμικό).

Κι αυτό, την ώρα που οι επιχειρήσεις θα λάβουν 345 εκατ. ευρώ για την… υλοποίηση του προγράμματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το «Helexpo Thessaloniki Forum», εκεί δηλαδή όπου μίλησε για «νέα εργασιακά δικαιώματα» με «κατάργηση παρωχημένων ρυθμίσεων» και ιδιώτες στην επικουρική αλλά και για «τύμπανα του πολέμου» για τα «νέα εργασιακά δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την παρ. 2. του άρθρου 2 της Αριθμ. Οικ. 39539/996 Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας (ΦΕΚ 4261Β/30-09-2020): «Σε περίπτωση που η νέα θέση εργασίας αφορά μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών μέχρι την υποβολή της αίτησης-δήλωσης των επιχειρήσεων-εργοδοτών για ένταξη στο πρόγραμμα, η νέα πρόσληψη επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό πέραν της επιδότησης της παρ. 1 του παρόντος με διακόσια (200) ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρός μηνιαίος μισθός, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του νεοπροσληφθέντα μακροχρόνια ανέργου δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ»

Με λίγα λόγια, αν δε θέλει ο εργοδότης -που δε θέλει-, μπορεί να πληρώνει έναν μακροχρόνια άνεργο που θα έχει με πλήρη απασχόληση με το μισθό των 200 ευρώ, με το κράτος να πληρώνει όλα τα υπόλοιπα: δώρα, ασφαλιστικές εισφορές κτλ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, με τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απολύσεις χωρίς αποζημίωση, τη ρύθμιση ωραρίου με ατομική σύμβαση, που «ογκώθηκε» και με τα νέα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με δικαιολογία την πανδημία, όπως οι υποχρεωτικές απλήρωτες υπερωρίες, οι αναστολές συμβάσεων, το πρόγραμμα «μισή δουλειά, μισός μισθός, μισές ασφαλιστικές εισφορές» (ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ), το «πάγωμα» για την αύξηση του κατώτατου μισθού (διαβάστε | Ιδιωτικός Τομέας: Με αφορμή την πρόσληψη εξαμηνιτών, διαμορφώνουν τον κατώτατο μισθό στα… 200 ευρώ! 

 «Αύξηση» του κατώτερου μισθού από Μάρτιο 2021… και οψόμεθα. Υπάρχει και κορονοϊός) κτλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου