Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Η πρόσκληση για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Προς τι η δημουργία εντυπώσεων συνάδελφοι της ΔΑΚΕ;

 Το στέκι της έλξης πιστό στις αρχές του ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ την πρόσκληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα 3 Σωματεία για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων για την νέα ΣΣΕ.

Σε μια άκρως απογοητευτική κίνηση, οι συνάδελφοι του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και παρά τις  συναντήσεις των Σωματείων το τελευταίο διάστημα, προσπαθούν και πάλι να δυναμιτίσουν το κλίμα, υπονομεύοντας
τα συμφέροντα των εργαζομένων  και ιδιαίτερα αυτά των νέων εργαζομένων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ.

Η πρόσκληση απευθύνεται στα 2 Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει απο τον Ιούνιο, ενώ κοινοποιείται και στο 3ο Σωματείο (ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) που θα συμμετέχει ισότιμα στην διαπραγμάτευση καθώς αυτή είναι ΚΑΙ  η απαίτηση των 2 Σωματείων (ΠΕΠΕ-ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ) προς την εργοδοσία.

Προς τι λοιπόν η αναστάτωση; Και αλήθεια συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ποιος είναι αναξιόπιστος όπως αναφέρετε με στόμφο;

Το στέκι που δημοσιεύει τα πάντα και ενημερώνει τους σιδηροδρομικούς ή η ΔΑΚΕ που κρύβει τις αποφάσεις του ΣΕΠΕ και συνεχίζει να πουλάει παραμύθια στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση. Το καινούργιο παραμύθι έχει να κάνει με την "αντιπροσωπευτικότητα" και έρχεται σε συνέχεια του παραμυθιού για τις "νίκες και τα αναδρομικά" που θα πληρώνονταν οι συνάδελφοι και που ακόμα τα ψάχνουν. 

Η αμείλικτη πραγματικότητα όμως λέει ότι ΣΗΜΕΡΑ με καίρια συνδικαλιστική ευθύνη της ΔΑΚΕ και ιδιαίτερα του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ που έταζε ότι "τα καλύτερα έρχονται",    200 νέοι εργαζόμενοι στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ εργάζονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας και υποαμείβονται σε σχέση με το υπόλοιπο προσωπικό, την ώρα μάλιστα που αποτελούν -κατά γενική παραδοχή- το πλέον παραγωγικό κομμάτι εργαζομένων στην τεχνική βάση.


Τα συνδικαλιστικά  παιχνίδια τελείωσαν, τα παραμύθια δεν έχουν δράκους.  

Καλό είναι να σοβαρευτούν όλοι σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο καθώς δεν βρισκόμαστε πλέον ούτε στον Δεκέμβριο του 2019 ενώ οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση θα έχουν να λένε για χρόνια για όσους τους έταζαν τα πάντα χάρην της κομματικής τους ιδιότητας (ΔΑΚΕ) και τελικά  είδαν 100 συναδέλφους τους να αποχωρούν πέρυσι τον Απρίλιο, επειδή η Κυβέρνηση που στηρίζει η ΔΑΚΕ αποφάσισε να επιδοτήσει την ανεργία.

Κυβέρνηση που όπως αναφέρει ακόμα και αυτή η ΓΣΕΕ (αλλά και βουλευτές της NΔ) θέτει σε άμεσο κίνδυνο ακόμα  και την πρώτη κατοικία των εργαζομένων. 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου