Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΣΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Το έβαλαν στα πόδια γιατί δεν αντέχουν την ευθύνη

 Στην σημερινή συνάντηση των σωματείων για την ΣΣΕ αποδείχτηκε ότι υπάρχουν 2 Σωματεία (ΠΕΠ-ΠΕΠΕ)  που θέλουν να υπογράψουν ΣΣΕ και να διασφαλίσουν 1100 εργαζόμενους και 1 Σωματείο που ηρθε στην 3η συνάντηση (γιατί τώρα συγκροτήθηκε σε Σώμα) & δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή γιατί αυτοί είναι οι ...νόμιμοι και μετά ...αποχώρησε! Τραγικές καταστάσεις την ώρα

που εν μέσω πανδημίας τα εργατικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο και 500 εργαζόμενοι στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ είναι χωρίς ΣΣΕ .  

Στις οικογένειες δεν υπάρχουν προ απαιτούμενα και όροι.

 Η ΠΕΠΕ ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί την παρουσία ΟΛΩΝ των Σωματείων  στην διαπραγμάτευση αλλά δεν θα δωσει στην εργοδοσία πάτημα να πετάξει 3 μήνες διαπραγματεύσεων επειδή κάποιοι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν.

 Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με   την επόμενη συνάντηση.

Στην σημερινή, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση των 2 Σωματείων για την αναδιαμόρφωση των μισθολογικών  κλιμακίων, το ωράριο των διοικητικών, ολους τους όρους της προηγούμενης ΣΣΕ & συζητά επιπλέον αυξήσεις με το πέρας της πανδημίας

Ξεκαθάρισε ότι οι τεχνίτες θα ενταχθούν στην ΣΣΕ ενώ θα μας παρουσιάσει την πρόταση της στην επόμενη συνάντηση. 

Τέλος μετά την πίεση των 2 Σωματείων η Διοίκηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσλάβει 70 τεχνίτες μέχρι τον Ιανουάριο σπο την δεξαμενή όσων δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους πέρυσι τον Απρίλιο (& των μαθητών). Οι εκπρόσωποι του ΣΕΠ  είχαν αποχωρήσει και δεν άκουσαν τις προτάσεις γιατί τους ενδιαφέρει μόνο το ποιος θα υπογράψει.

Έπεδειξαν ΠΛΗΡΗ αδιαφορία για τους νεους τεχνίτες, τρέμουν την ευθύνη, μόνο διαιρούν για να παίξουν τα σικέ κομματικά τους παιχνίδια. 

Αυτό αποδεικνύεται από το ότι λίγη ώρα πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων το ΣΕΠ κατέθεσε και πάλι επιστολή όπου προσδιοριζόταν ως το αντιπροσωπευτικό και ζητούσε η σημερινή να είναι η πρώτη συνάντηση. 

Αποδεικνύεται ότι τα παιχνιδάκια για τις προσκλήσεις ήταν προσχεδιασμένα. 

Το μοναδικό που επιθυμούν στο ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να δυναμιτίσουν την διαπραγμάτευση , να αποχωρήσουν και μετά να καταγγέλλουν όσους αναλαμβάνουν την ευθύνη. 

Την συνδικαλιστική ευθύνη που ποτέ δεν ανέλαβαν για το περυσινό αδιέξοδο που οδήγησε σε 2 ταχύτητες εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου