Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 Συνάδελφοι

Τις επόμενες ημέρες λήγει η διετής επιχειρησιακή ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μπαίνουμε στην τρίμηνη περίοδο της μετενέργειας. Τα Σωματεία εργαζομένων έχουν ήδη ξεκινήσει

τις πρώτες συζητήσεις για την ανανέωση της τον περασμένο Ιούνιο, ενώ πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων.

Πιστεύοντας στην ενότητα του αγώνα των εργαζομένων επιδιώκουμε στις συζητήσεις να συμμετέχουν ισότιμα  όλα τα συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προσερχόμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με αιτήματα

  • ·        Νέα Διετή ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • ·        Ένταξη των εργαζομένων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ στην επιχειρησιακή ΣΣΕ στα υφιστάμενα μισθολογικά κλιμάκια
  • ·        Επαναπρόσληψη των 100 συναδέλφων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους μετά τον Ιούλιο του 2019.
  • ·        Κανένας διαχωρισμός νέων –παλαιών εργαζομένων.  Άμεση αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί οι 200 νέοι συνάδελφοι μας στην τεχνική βάση, που αποτελούν και το πλέον παραγωγικό κομμάτι της.
  • ·        ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΈΞΟΔΟ αντί για bonus παραμονής, για τους  συναδέλφους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, για τα όρια ηλικίας (κάναμε καλά που τα αυξήσαμε στην περίοδο της κρίσης είπε), δημιουργούν νέα δεδομένα καθώς αποδείχτηκαν φρούδες οι ελπίδες που καλλιεργούσαν στους συναδέλφους εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων για την αποκατάσταση των προβλέψεων των μνημονιακών Νόμων. Στην επόμενη συνάντηση θα θέσουμε το ζήτημα αυτό επί τάπητος στην Ιταλικών συμφερόντων εργοδοσία, καθώς θεωρούμε ότι η ανανέωση του προσωπικού εξυπηρετεί και την ίδια την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • ·        Αλλαγές  στην δομή των  μισθολογικών  κλιμακιών  της ΣΣΕ, ανά κλάδο, όπως είχαμε σχεδιάσει άλλωστε από το 2018 και αυξήσεις σε  βάθος χρόνου για όλους τους εργαζόμενους καθώς οι οικονομικές καταστάσεις του 2019 απέδειξαν ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει μπεί σε αναπτυξιακή πορεία και σύντομα θα παρουσιάζει μεγάλη κερδοφορία.
  • ·        Επέκταση θεσμικών προβλέψεων (Αναγνώριση προϋπηρεσίας για όλους με τον ίδιο τρόπο, δίωρες άδειες για Διοικητικούς, άδεια πατρότητας, νέο πλαίσιο λειτουργίας του Συνεταιρισμού κτλπ).
  • ·        Αλλαγή προς το ευνοϊκότερο του τρόπου χορήγησης της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης (Ν. 993/79).

Συνάδελφοι

Σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα στην χώρα έχουν μπεί στο γύψο, τα Σωματεία μας με την κοινή τους δράση και τον διακριτό τους ρόλο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατόρθωσαν- μέχρι στιγμής- να προασπίσουν τα εργασιακά δικαιώματα ΟΛΩΝ μας.

Οι πρόσφατα ψηφισμένες αντεργατικές ρυθμίσεις της εκ περιτροπής εργασίας, της αναστολής συμβάσεων εργασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, η καθυστέρηση στην χορήγηση του Δώρου Πάσχα ΔΕΝ εφαρμόστηκαν ποτέ για τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ χάρη στην δράση μας.

Στόχος μας είναι σε συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους το ίδιο εργασιακό περιβάλλον να βρεί εφαρμογή και στους συναδέλφους που εντάχθηκαν  από την πρώην ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Γενάρη του 2020.

Στην προσπάθεια μας αυτή ούτε θα πλειοδοτήσουμε προς χάρην εντυπωσιασμού, ούτε θα αντιπαρατεθούμε με όσους διαχρονικά  είχαμε, έχουμε και θα έχουμε διαφωνίες για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθούν τα συνδικάτα.

Και φυσικά , όπως πράττουμε μέχρι σήμερα, έτσι και το επόμενο διάστημα δεν πρόκειται να δεχτούμε η κρίση της πανδημίας (Covid) και οι αντεργατικές ρυθμίσεις στα εργασιακά από την σημερινή Κυβέρνηση, που όμοιες  τους δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην ΕΕ,  να γίνουν άλλοθι και  ευκαιρία για την εργοδοσία, προκειμένου να απορρυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία αποτελεί θυγατρική της Ferrovie Dello Stato που είναι η κ 3η σε μέγεθος σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη.

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να επικρατήσει  το συλλογικό δίκαιο για ΟΛΟΥΣ και η εργασιακή ειρήνη που θα διασφαλίσει την αταλάντευτα αναπτυξιακή της πορεία προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας με τις επενδύσεις που ΠΡΕΠΕΙ να έρθουν άμεσα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε εγρήγορση καθώς το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και την επέκταση της ΣΣΕ..

ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ - ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου