Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Απάντηση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΣΕΠ για το ζήτημα της ΣΣΕ (Αντιπροσωπευτικότητα κτλπ)

Με έκπληξη λάβαμε το από 23.10.2020 εξώδικό σας προς την εργοδότρια εταιρία, το οποίο κοινοποιήσατε και στο σωματείο μας. Για άλλη μια φορά με το εξώδικό σας επαναφέρετε τους ισχυρισμούς σας που περιέχονται στο από 24.7.2020 έγγραφό σας, τους οποίους απαντήσαμε αναλυτικά με την από 28.7.2020 επιστολή μας. Η επανάληψή τους όμως μας αναγκάζει να σας υπενθυμίσουμε το ουσιώδες περιεχόμενο της από 28.7.2020 δήλωσής μας, η οποία περιέχει την πάγια θέση του σωματείου μας.


            Ειδικότερα, όπως σας έχουμε επανειλημμένα επισημάνει οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της νέας επιχειρησιακής σ.σ.ε. των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενόψει της λήξης της ισχύουσας σ.σ.ε.,  έχουν ήδη ξεκινήσει από τον μήνα Ιούλιο, κατόπιν κοινοποίησης της προβλεπόμενης από το νόμο πρόσκλησης προς διαπραγμάτευση προς την εργοδότρια εταιρία και την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, με κοινή πρωτοβουλία του σωματείου μας, ως αρμόδιου για την υπογραφή της σ.σ.ε. επιχειρησιακού σωματείου και του σωματείου ΠΕΠΕ ΟΣΕ. Κατόπιν των πρόσφατων αρχαιρεσιών του σωματείου σας, κατά τις οποίες αναδείχθηκε η πρώτη αιρετή διοίκησή σας με πλήρεις καταστατικές αρμοδιότητες, έχετε ασφαλώς την δυνατότητα να συμμετέχετε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, ασκώντας το δικαίωμα παρέμβασης σε αυτές  που σας παρέχει ο νόμος.  Για τον λόγο αυτό άλλωστε σας κοινοποιούμε όλα τα σχετικά με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων έγγραφα. Οι ισχυρισμοί σας αναφορικά με την αντιπροσωπευτικότητα του σωματείου σας είναι αβάσιμοι. Σε κάθε, δε, περίπτωση δεν ωφελούν τον κοινό στόχο όλων των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφορικά με την υπογραφή της νέας σ.σ.ε. Τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων είναι κοινά και είναι πάγια η θέση μας ότι η διεκδίκησή τους θα πρέπει να γίνεται με ενότητα και συστράτευση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε για άλλη μια φορά να εγκαταλείψετε την τακτική των αντεγκλήσεων και να συνεργαστούμε για να συγκαθορίσουμε τη στάση που θα έχουμε κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η πρότασή μας για συνεργασία και κοινή δράση είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των εργαζομένων και σας καλούμε να συμμετέχετε ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή. 


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                       ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου