Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Λάθος η απόφαση για απεργίες στα επιβατικά μέσα στο Πάσχα ;

Η αποψή μας. 
Το στέκι της έλξης , το blog των μηχανοδηγών , ποτέ δεν φοβήθηκε να πεί την άποψη του γύρω από τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων , έχοντας πολλές φορές μάλιστα κατηγορηθεί ότι ασκεί και ακραία κριτική σε αυτές.
Η άποψη μας λοιπόν - και πάντα εκφράζοντας την ελπίδα η αυριανή συνάντηση για την ΣΣΕ να έχει θετικό πρόσημο και να μην χρειαστεί να πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις - είναι ότι πρόκειται για
 ανεξήγητη -και αν θέλετε και αψυχολόγητη- απόφαση των συνδικαλιστών μας.

Την ώρα που οι ιδιωτικοποιήσεις είναι προ των πυλών και οι φάκελοι των προσφορών ανοίγουν μέσα στο Μάιο , το συνδικάτο μας , αποφάσισε πλειοψηφικά να προβεί σε κινητοποιήσεις στα επιβατικά τρένα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και τις μέρες του Πάσχα , σε μια κίνηση που προφανώς θα φέρει όλους μας απέναντι στους χρήστες του τρένου , που δεν είναι άλλοι απο τις πλέον ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που θα θέλουν να ταξιδέψουν με το τρένο με ασφάλεια και κυρίως οικονομικά μέσα στις μέρες των εορτών.

Φυσικά και οι απεργίες  στα εμπορικά μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα δεν ασκούν καμία ουσιαστική πίεση γιατί είναι γνωστό ότι εκείνες τις μέρες δεν υπάρχουν φορτία αφού οι περισσότερες υπηρεσίες (τελωνεία -λιμάνια εσωτερικού - εξωτερικού κτλπδεν εργάζονται.

'Αποψη μας είναι ότι η ΠΟΣ θα έπρεπε να προκηρύξει απεργία διαρκείας στα εμπορικά απο την προσεχή εβδομάδα, ενώ αύριο - ημέρα και ώρα της συνάντησης- θα έπρεπε να εξαγγείλει αιφνιδιαστική στάση εργασίας σε όλα τα εμπορικά  τρένα για όση ώρα θα διαρκεί η συνάντηση .

Επιπλέον με καταγγελία στο ΣΕΠΕ ( ή και με συνδικαλιστική πίεση αν θέλετε ) θα έπρεπε να απαιτηθεί να βγουν τα προγράμματα εργασίας με το υπάρχον προσωπικό - και χωρίς την πληρωμή των χιλιάδων αναπαύσεων - για να αναδειχτεί προς το τέλος Απρίλη (Πλησιάζει επαναλαμβάνουμε ο Μάης , και το άνοιγμα των φακέλων για τις ιδιωτικοποιήσεις )  το μεγάλο έγκλημα των μετατάξεων και η έλλειψη προσωπικού στον σιδηρόδρομο , έγκλημα που έδωσε το δικαίωμα στους σημερινούς Συμβούλους των Εταιρειών να μιλούν δημόσια για.... ολοκλήρωση της δήθεν εξυγίανσης.

Τέλος , θα μπορούσε να εξαγγελθεί και 24 ωρη απεργία μόνο την Κυριακή του Πάσχα όπου η κίνηση είναι σαφώς περιορισμένη εως ελάχιστη.

Την ίδια ώρα σε όλους τους σταθμούς και στους χιλιάδες ταξιδιώτες που θα εμπιστευτούν το τρένο τις μέρες του Πάσχα για να μετακινηθούν , θα μπορούσε να μοιράζεται το εξαιρετικά πετυχημένο ντοκυμαντέρ της Ομοσπονδίας με τίτλο "εκτροχιάστε τις ιδιωτικοποιήσεις" σε μορφή dvd , κίνηση η οποία θα έστελνε το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι σιδηροδρομικοί και με ελάχιστο πραγματικά  κόστος για την ΠΟΣ .

Δυστυχώς όλα αυτά μένουν προτάσεις γιατί ανεξήγητα η ΠΟΣ - και λέμε ανεξήγητα γιατί τα στελέχη της Ομοσπονδίας έχουν τεράστια συνδικαλιστική εμπειρία - αποφάσισε κινητοποιήσεις μέσα στο Πάσχα . 

Θυμίζουμε εδώ ότι η αντίστοιχη περσινή ενέργεια της ΠΕΠΕ (που περιελάμβανε 24 ωρη απεργία μόνο την Κυριακή του Πάσχα) έχει κατακριθεί απο το σύνολο των σιδηροδρομικών και ιδιαίτερα των συνδικαλιστών .

Εμείς θα κλείσουμε όπως αρχίσαμε.

Ελπίζουμε αύριο η συνάντηση να πάει καλά .
Ευχόμαστε πραγματικά οι κινητοποιήσεις να μείνουν στις καλένδες και η προκήρυξη τους να είναι μέρος μιας τακτικής που θα δικαιώσει όσους τις επέλεξαν.
Και αν ΔΕΝ πάει καλά ελπίζουμε η ΠΟΣ να αναθεωρήσει για τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Τα εμπορικά ξεκινάνε στις 22 Απρίλη και θα είναι γεμάτα . 

Εκεί θα πρέπει να ασκηθεί και η μεγάλη μας πίεση . Άλλωστε υπάρχει και η δικαστική απόφαση του περασμένου Ιούλη , που έβγαλε ΝΟΜΙΜΗ την κινητοποίηση της ΠΕΠΕ στα εμπορικά , ανοίγοντας τον δρόμο για ουσιαστικές κινητοποιήσεις .

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

*Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συμμετέχουμε και θα ενισχύσουμε με ΟΛΕΣ μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας.


1 σχόλιο:

  1. Μάλλον με τον εκσυγχρονισμό του οσε χρειάζεται μαθήματα εκσυγχρονισμού και η ΠΟΣ γιατί έμεινε πίσω. Ποιους θα τρομάξεις με άδεια τρένα πρώτη και δεύτερη ημέρα του Πάσχα και χωρίς εμπορικά;
    Πρίν την απόφασή τους για τόσες μέρες κινητοποιήσεων θα έπρεπε να βγούν στους χώρους εργασίας για ενημέρωση και συσπείρωση του προσωπικού. Όχι από το γραφείο σταυροπόδι να λένε ρε παιδιά δεν κάνουμε μια απεργία να δείξουμε πως υπάρχουμε.
    Στο κάτω κάτω να τους γνωρίσουμε και ποιοι είναι βρε αδερφέ.
    Δεν συμφωνώ και εγώ για κινητοποιήσεις τις μέρες του Πάσχα πρώτον γιατί θεωρό πως είναι κινητοποιήσεις για το θεαθήναι και δεύτερον αρνούμαι να βάλω τέτοιες μέρες σε ταλαιπωρία ανήμπορους οικονομικά ανθρώπους. Είναι πάρα πολύ αυτά που υποφέρουν από την αποφασίζομε και διατάσομε κυβέρνηση δεν χρειάζονται να τους φορτώσω με έξτρα ταλαιπωρία και απογοήτευση

    atyxos15

    ΑπάντησηΔιαγραφή