Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Εξπρές μετατάξεις και νέα οργανογράμματα στο Δημόσιο

Εξπρές μετατάξεις με διαφάνεια και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες για τους δημοσίους υπαλλήλους φέρνει το νομοσχέδιο για την κινητικότητα που θα εφαρμόζεται τρεις φορές το χρόνο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο
αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη Βουλή και σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα έρχεται να αλλάξει τον χάρτη του Δημοσίου.
Σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δημοσιοποιούνται οι προκηρύξεις κάλυψης κενών θέσεων από τις υπηρεσίες. Στη συνέχεια θα αναρτώνται και οι αιτήσεις των υπαλλήλων για τις αντίστοιχες θέσεις. Θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κινητικότητα όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς, αλλά και στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού εκτός από τους πρωτοδιόριστους.
Η κινητικότητα θα εφαρμόζεται τρεις φορές το χρόνο ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2017.
Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιος για τη θέση, οι υπάλληλοι θα μοριοδοτούνται με βάση τα τυπικά τους προσόντα, ενώ όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους υπαλλήλους θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις.

Επίσης, με προεδρικό διάταγμα θα ενοποιηθούν 1.350 κλάδοι και ειδικότητες που δεν έχουν πλέον αντικείμενο στο δημόσιο.

Το νομοσχέδιο για την κινητικότητα ρυθμίζει εξάλλου και τα ασυμβίβαστα άσκησης καθηκόντων σε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σύγκρουση του δημοσίων και ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ με άλλες διατάξεις καθιερώνει την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και επιταχύνει τη διαδικασία προσλήψεων.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου