Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Άδειασε την ΠΟΣ το ΣΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναγνωρίζει την προσπάθεια της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με μια διατύπωση που ενισχύει απόλυτα την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και διασύρει στο Πανελλήνιο και στον σιδηροδρομικό κόσμο την ηγεσία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, το  ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποιεί την πρώτη
-απο τις πολλές που θα έρθουν και θα δούμε στα προσεχώς- κυβίστηση ερχόμενο σε αντιδιαστολή με όσα υπέγραφε -τον περασμένο Μάρτιο- η ΠΟΣ κατηγορώντας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πλημμελή αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID. 
Αναφέρει το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ: ....
"Οδηγίες που υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και στην αποφυγή εξάπλωσης του φονικού ιού, προστατεύοντας ταυτόχρονα επιβατικό κοινό και εργαζόμενους."  επιβεβαιώνοντας στην ουσία τα 2 Σωματεία εργαζομένων (ΠΕΠΕ-ΠΕΠ) που εκείνη την περίοδο τόνιζαν ότι σε συνεργασία με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως και σήμερα, είχαν γίνει ΟΣΑ προβλέπει η επιστημονική κοινότητα.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι την περίοδο Μαρτίου 2020, η ηγεσία της ΠΟΣ είχε απευθυνθεί ακόμα και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ζητώντας την παρέμβαση του για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δήθεν παραλείψεις! (Επιστολή ΠΟΣ με αρ. πρωτ.40446 / 28.3.2020!)
Σήμερα το μέλος του Προεδρείου της ΠΟΣ που "υπέγραφε" εκείνη την επιστολή, στέλνει την ακόλουθη ως Πρόεδρος Σωματείου :  
 

Eπιστολή ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ
               Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων  Προσωπικού  ΤΡΑΙΝΟΣΕ  συναισθανόμενο την σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργείται από την εξάπλωση του COVID-19 και την αύξηση των κρουσμάτων, με ευθύνη και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η εταιρεία καλεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ:  
          α) να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ Covid-19, σε όλους τους  εργαζόμενους της εταιρείας και ιδιαίτερα στις ειδικότητες επί των αμαξοστοιχιών (Έλξη & Κίνηση) όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα των ειδικών και η νομοθεσία.
       β) να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την πρόληψη από τον ιό όπως η διανομή μασκών και λοιπού υγειονομικού υλικού σε όλο το προσωπικό όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.
      γ) να προσαρμοστούν  τα   κυκλώματα  εργασίας , με σκοπό  την  όσο  το   δυνατόν  μικρότερη σε χρονική διάρκεια, έκθεση του προσωπικού  Έλξης και Ελέγχου Κίνησης Αμαξ/χιών με το επιβατικό κοινό. 
     δ) να διευκολυνθεί το προσωπικό με τα ωράρια εργασίας λόγω ειδικών συνθηκών και
  ε) να παρασχεθεί οικονομική βοήθεια σε όσους είτε νοσήσουν από τον ιό, είτε τεθούν σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
        Καλούμε την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την γενναία οικονομική στήριξη της εταιρείας, ώστε αυτή με την σειρά της να ενισχύσει τον αριθμό των δρομολογίων, επιδεικνύοντας στην πράξη κοινωνική ευαισθησία, ώστε και το επιβατικό κοινό να αισθανθεί την μέγιστη ασφάλεια κατά την χρήση του τραίνου.
       Είναι προφανές ότι αυτή η οικονομική ενίσχυση, θα λειτουργήσει καταλυτικά και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, αλλά και για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που έχασαν την δουλειά τους εν μέσω της πανδημίας, καθώς και τον προγραμματισμό νέων προσλήψεων, που είναι αναγκαίες για την απρόσκοπτη λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
   
      Ο COVID-19  χτύπησε τις πόρτες των σπιτιών μας και απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.
       
        Προκειμένου να αποφύγουμε πρωτόγνωρες και δυσάρεστες καταστάσεις, οφείλουμε όλοι να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των ειδικών και των επιστημόνων, οι οποίες βασίζονται στην έρευνα και την τεκμηρίωση έχοντας την ιατρική σφραγίδα.
      Οδηγίες που υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και στην αποφυγή εξάπλωσης του φονικού ιού, προστατεύοντας ταυτόχρονα επιβατικό κοινό και εργαζόμενων.
                                         
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν.ΛΑΖΟΥ                                   ΒΑΣ. ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Γέλα τώρα αν μπορείς, που έτρεχες νύχτα στο ΜΑΙ για να δείς αν απολυμαίνονται τα τρένα.
    Γέλα τώρα αν μπορείς,που μόνο κατηγορούσες τα Σωματεία όταν έκαναν και κάνουν τα πάντα.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι αυτό >
    " Οδηγίες που υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και στην αποφυγή εξάπλωσης του φονικού ιού, προστατεύοντας ταυτόχρονα επιβατικό κοινό και εργαζόμενους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή