Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Eπιστολή της ΠΕΠΕ στους συνδικαλιστές του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προς Μέλη ΔΣ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
 Συνάδελφοι,
Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι έχετε αναγάγει την εσωστρέφεια σε κυρίαρχο ζήτημα, για λόγους και μόνο επικοινωνιακούς που απέχουν από την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτήν την περίοδο.

Η ΠΕΠΕ ουδέποτε έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την δράση και αποφάσεις άλλων συνδικάτων, ποσώς λοιπόν μας ενδιαφέρει η δική σας, η οποία άλλωστε θα κριθεί από τους εργαζόμενους που εκπροσωπείτε. 
Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, προβοκατόρικη & προσβλητική προς το σύνολο των μηχανοδηγών, την ανακοίνωση του Σωματείου σας την 5η Αυγούστου. 
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι πολλά από τα μέλη ακόμα και του ΔΣ του Σωματείου σας (κλάδος κίνησης) έλαβαν μισθολογικές αυξήσεις άνω των 200 Ευρώ το μήνα στις τακτικές τους αποδοχές με την ΣΣΕ που υπογράφηκε ΚΑΙ από την ΠΕΠΕ το 2018 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα οποία προκαλούμε να μας διαψεύσουν δημόσια. Την ίδια ώρα το 2018, πολλά από τα μέλη του σημερινού ΔΣ του Σωματείου σας, είχατε ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ για μηδενική (0) ΣΣΕ στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ ενώ αντίστοιχη –μηδενική (0) - ΣΣΕ συμφώνησαν καί ως μέλη του ΔΣ της ΠΟΣ για τους συναδέλφους στον ΟΣΕ. 
Ποιος κινείται ενάντια και ποιος υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένωντο αποδεικνύουν τα αποτελέσματα και όχι οι θεωρίες και οι ανακοινώσεις.
Τα σενάρια περί για την μη συμμετοχής σας στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης, που τάχα υποκινεί η ΠΕΠΕ, αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας όσων θέλουν να αποφύγουν την ευθύνη καθώς είναι γνωστό ότι ο Νόμος 1876 σας δίνει αυτό το δικαίωμα ενώ έχετε ήδη προσκληθεί από την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε κοινή συνάντηση στο τελος Αυγούστου.
Σας επιστρέφουμε ως απαράδεκτο αλλά και Νομικά αστήρικτο το εξώδικο που παρέλαβε το Σωματείο μας την 31η Ιουλίου, καθώς περιλαμβάνει στο διεκδικητικό του πλαίσιο μειώσεις στους μισθούς των μηχανοδηγών ενώ δεν λαμβάνει υπόψην του θεσμικούς όρους που αφορούν το ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων, που παραλήφθηκαν ελπίζουμε λόγω άγνοιας και όχι πρόθεσης. Δεν έχετε ΚΑΜΙΑ νομιμοποίηση να αποστέλλετε  όρους για τις αμοιβές των μηχανοδηγών.
Αναφορικά με το bonus εκλαμβάνουμε ως τουλάχιστο «κενή περιεχομένου» την ανακοίνωση σας, καθώς μέλη του Προεδρείου σας είχαν αμφισβητήσει τόσο την συμφωνία που το καθιέρωσε, όσο  και το δικαίωμα του Σωματείου μας στην αυτόνομη συνδικαλιστική δράση, ακόμα και ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας, με τα γνωστά για αυτούς –τραγικά- αποτελέσματα
Τέλος με έκπληξη διαβάσαμε στο εξώδικο που μας αποστείλατε στο άρθρο 14 την πρόβλεψη ότι  «Οι τακτικές αναπαύσεις για τους απασχολούμενους σε κυκλωματική εργασία χορηγούνται βάση του προγραμματισμού εργασίας και σύμφωνα με τις ανάγκες του προγραμματισμού συγκοινωνιακού έργου» μια διάταξη που αφήνει ανοικτό το πεδίο στον εργοδότη για παραβίαση ουσιωδών όρων που είχε συμφωνήσει το Σωματείο μας το 2018 ανατρέποντας πρόβλεψη του Κανονισμού Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την χορήγηση των αναπαύσεων.
Όπως τονίσαμε και στην τελευταία ανακοίνωση, το Σωματείο μας  διαχρονικά ΣΤΗΡΙΖΕΙ όλους τους σιδηροδρομικούς και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.
Σας καλούμε εφεξής να είστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ όταν αναφέρεστε στην ΠΕΠΕ, τόσο για τυπικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους. 


                                       Για το ΔΣ
     Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

     Κ.Γενιδούνιας                                          Π. Μωραΐτης  

2 σχόλια:

  1. Επίσης επειδή 100 άνθρωποι περιμένουν με μεγάλη αγωνία να μάθουν κάτι θετικό θα πρέπει να εξηγήσουν τι σημαίνει ακριβώς αυτό που πρότεινουν οτι οι προσλήψεις θα γίνονται με προτεραιότητα από τους τεχνίτες και όσους έληξαν οι συμβάσεις τους, αν θα ξαναπερνάνε δόκιμη περίοδο, αν οι αξιολόγησεις τους θα παίζουν ρόλο κι αν η διοίκηση αναγνωρίζει μόνο τις απολύσεις επί εποχής τραινοσε ή και επί εεσστυ. Η προτεραιότητα δεν είναι αίτημα επαναπρόσληψεων αλλά ένα μικρό πλεονέκτημα αν και εφόσον προκύψει κάποια ανάγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιέστε να δοθούν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτημάτα. Κι αν υπάρχει τελικά όρος επαναπρόσληψης για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή