Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δόθηκε η άποψη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την προσαύξηση του 30%


Όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι Γενιδούνιας και Καραδήμας , δόθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας η άποψη  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα της προσαύξησης του 30% για την 6η μέρα εργασίας.


Σε αυτήν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με λίγα λόγια υποστηρίζει ότι
δεν υπάρχει τέτοιος κωδικός στο ενιαίο μισθολόγιο (....) ενώ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επικαλείται ΑΚΟΜΑ και την συνδικαλιστική διεκδίκηση του αιτήματος στην ΣΣΕ απο την ΠΟΣ , η οποία όπως υποστηρίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδεικνύει ότι δεν είναι νόμιμο το αίτημα !


Η απάντηση του Σ.Ε.Π.Ε. για το θέμα θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους τις επόμενες μέρες όπως τόνισε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΝΏ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Δικηγόρος της ΠΟΣ .

Χρειάστηκαν 8 μήνες και μια καταγγελία στο ΣΕΠΕ απο τους συναδέλφους για να δούμε την απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , δεν μας ενοχλεί να περιμένουμε και μερικές μέρες ακόμη λέμε εμείς .

1 σχόλιο:

  1. Να μας εξηγήσει και ο συνάδελφος Πρόεδρος του Σωματείου μας , Τουρλής Βασίλης και η ουρά της ΔΑΚΕ , Γραμματέας της ΠΕΠΕ , Νώντας Θεοδωρόπουλος ποια γνωμάτευση είχαν στα χέρια τους και κωλισιεργούσαν 7 μήνες το θέμα .
    Γιατί πολλές φορές μας είπαν ότι υπάρχει γνωμάτευση από δικηγόρο (ακόμα και αυτόν της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί ο Πρόεδρος στο ΣΤΑ), αλλά ΠΟΤΕ δεν παρουσίασαν ΤΙΠΟΤΑ
    Μόνο αερολογίες . Κάποιοι , κάπου , κάποτε .
    Αν δε δούμε την απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αυτή εκτός του ότι στερείτε σοβαρότητας , είχε και ημερομηνία τέλη Μάρτη και ανέφερε τα όσα γράφει το στέκι της έλξης που μιλάει πάντα ΕΠΩΝΥΜΑ και με ΑΠΟΨΗ.
    Και δεν ανέφερε τις ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ που επικαλέστηκε στο facebook ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΠΕΠΕ μέσα από λογαριασμούς φαντασμάτων για ….την σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων ( ! ) που δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την εργατική Νομοθεσία.

    Πρόεδρε και Γραμματέα της ΠΕΠΕ
    7 μήνες κρύβετε το ΔΣ από την Διοίκηση .
    7 μήνες δεν έχουμε δει κανένα .
    7 μήνες με 3 σοβαρά ατυχήματα , ΣΣΕ στον αέρα , Ιδιωτικοποίηση εν όψει και Προαγωγές.

    Και δεν έχουμε ΔΕΙ κανένα.

    Συνέχιστε να ψάχνετε φαντάσματα .
    Σύντομα θα έχετε νέα από πολλούς μηχανοδηγούς , που δεν ανέχονται αυτό που έγινε στις τελευταίες συνελεύσεις.


    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή