Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σαν σήμερα καθιερώνεται το 8ωρο στην Ελλάδα

2 Απριλίου  1925 Αποφασίζεται στην Ελλάδα η εφαρμογή του 8ώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων εταιριών.
Σήμερα 89 χρόνια μετά , στην Ελλάδα δεν υπάρχει 8ωρο , η ανεργία ξεπερνά το 30% , η εργασία έχει μετονομαστεί σε απασχόληση , ενώ και τα τελευταία   δικαιώματα έχουν καταργηθεί απο το
2010 με τα μνημόνια της καταστροφής.
Στην  φώτο , εικόνα απο τις χτεσινές συγκρούσεις  στην Αθήνα , όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις  παρά την απαγόρευση της 3ης μνημονιακής Κυβέρνησης. Φυσικά οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές τους σύνεδρους του Εcofin.

2 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν να αναφέρεται επί ποιας κυβέρνησης καθιερώθηκε το 8ωρο για να μαθαίνουν και οι νεότεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτα τα κερδιζουν οι εργαζομενοι και δεν τα χαριζουν οι κυβερνησεις οποτε μικρη σημασια εχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή