Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συνάντηση ΠΟΣ - ΕΕΣΣΤΥ

Την 2/4/2014 το προεδρείο της ΠΟΣ πραγματοποιήσε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΣΣΤΥ με θέμα την εισήγηση για την αντιμετώπιση των επισκευών δηζελοκινητήρων MTU 12 V396 των Δ/Η ADtranz & Α/Α IC

Οι προτεινόμενες λύσεις έχουν ως εξής:


1.1  To ΔΕΡ /ΕΠ με ομάδες εργασίας (12 έως14 άτομα ) που θα εργάζονται καθημερινά υπερωρία και μερικά Σ/Κ  ανά μήνα (επί πληρωμή κατ’ εξαίρεση), για τους επόμενους μήνες ώστε να διπλασιάσει την παραγωγή του, θα επισκευάσει άλλους ένδεκα δηζελοκινητήρες και θα έχουμε συνολικά είκοσι ένα τέτοιου τύπου δηζελοκινητήρες, στο επόμενο εξάμηνο, επισκευασμένους στο ΕΠ.

1.2.1.    Οι υπόλοιποι 20 (και 14 εφεδρικοί) δηζελοκινητήρες αυτού του τύπου θα πρέπει να επισκευαστούν σε χρονικό διάστημα το πολύ 12 μηνών σε ανάδοχο ο οποίος θα είναι ικανός για επισκευές τέτοιων δηζελοκινητήρων.
            1.2.1. 1.  Με ανταλλακτικά που θα του παρέχει η ΕΕΣΣΤΥ.
            1.2.1. 2.  Με ανταλλακτικά που θα χορηγήσει ο ανάδοχος.


1.2.2.    Να συνεργαστούμε με πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους πού έχουν πάνω από 20 έτη εμπειρία στην συντήρηση και επισκευή των Δ/Κ αυτού του είδους, έχουν υποστεί εκπαιδεύσεις από τον ΟΣΕ και την mtu και είναι από τους λίγους στην αγορά που έχουν τόσο μεγάλη προϋπηρεσία (σε χρονική διάρκεια και σε αριθμό Δ/Κ που έχουν επισκευάσει). Γνωρίζουν δε τις εγκαταστάσεις, την μέθοδο και τα εργαλεία στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.


           Ομόφωνη και ξεκάθαρη ήταν η θέση του προεδρείου της ομοσπονδίας, εκφράστηκε από όλα τα παρευρισκόμενα μέλη της  όπου τονίστηκε  η  αναγκαιότητα στελέχωσης της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό δηλαδή προσλήψεις καθώς πρέπει να αποτελέσει τον πρωταρχικό στόχο από πλευράς διοίκησης για  να υλοποιηθεί ώστε να μπορέσει η εταιρεία να αντεπεξέλθει στην παραγωγική της διαδικασία.  Αποτελεί δε και την μοναδική αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του θέματος. Ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο ότι η προτεινόμενη λύση για συνεργασία με συνταξιούχους συναδέλφους θα επιφέρει μια δυσάρεστη κατάσταση  στους χώρους εργασίας με άγνωστα αποτελέσματα. καθώς και η εκδοχή ανάθεσης μερικού επισκευαστικού έργου σε ανάδοχη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους.
             Στην συνέχεια ακολούθησε διοικητικό συμβούλιο όπου η εισήγηση έγινε αποδεκτή με την επικράτηση της πλειοψηφίας.
             Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε από πλευράς του ότι θα εισηγηθεί αρμοδίως στο υπουργείο για άρση της απαγόρευσης προσλήψεων για την εταιρεία όπου θα αιτιολογήσει  την αναγκαιότητα αυτών.
             Θα διερευνήσει την εκδοχή προσλήψεων ανέργων μέσω ΟΑΕΔ και Κοινοτικών  προγραμμάτων για άνεργους.
              Θα εξαντλήσει όλα τα προβλεπόμενα σε επίπεδο αμοιβών από το ενιαίο μισθολόγιο προκειμένου να υλοποιηθούν οι προβλεπόμενοι στόχοι από πλευράς εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου