Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Απολύονται δεκάδες εργαζόμενοι στις Οδικές Συγκοινωνίες

 Πρόκειται για το πρώτο κύμα απολύσεων εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες ύστερα από ελέγχους για πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών
- Οι απολύσεις ισχύουν από σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι διαγράφονται από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας
- Το δεύτερο κύμα απολύσεων, περίπου 250 ακόμα εργαζομένων, θα γίνει στο τέλος Απριλίου
Απολύονται από την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) οι πρώτοι 77 εργαζόμενοι,
οι οποίοι εντοπίστηκαν, ύστερα από ελέγχους, να έχουν καταθέσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών κατά την πρόσληψη τους στην εταιρεία.

Οι 77 εργαζόμενοι που απολύονται, τα ονόματα των οποίων αναφέρουμε πιο κάτω, διαγράφονται σήμερα 1η Απριλίου, από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που αποχωρούν από την ΟΣΥ είναι κατά πλειοψηφία οδηγοί, ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και ελάχιστοι τεχνίτες, φύλακες, ελεγκτές και εργάτες.

Πάντως, για δύο απ΄αυτές τις περιπτώσεις έχουν ήδη κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην ισχύσουν, καθώς οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα πιστοποιητικά τους δεν είναι παραποιημένα, αλλά έγιναν λάθη στην εγγραφή από την επιτροπή των διαγωνισμών.

Στο τέλος Απριλίου αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, κάποιοι κάνουν λόγο και για 250, δεδομένου ότι από τους ελέγχους που εξακολουθούν να διενεργούνται, εντοπίζονται περιπτώσεις υποβολής πλαστών ή παραποιημένων πιστοποιητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου