Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Όχι στον σφαγιασμό και την εξαέρωση των εφ άπαξ των σιδηροδρομικών

Όχι στον σφαγιασμό και την εξαέρωση των εφ άπαξ παροχών του ταμείου προνοίας προσωπικού ΟΣΕ!
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας, Μάξιμο Μπόλα, γραμματέα ΝΕ ΔΕΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Γεωργία Κανελλοπούλου γραμματέα της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΕ, συναντήθηκε με το προεδρείο της ΠΟΣ, μετά από αίτημά της, για το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με τις
κυβερνητικές και μνημονιακές περικοπές στις εφ’ άπαξ παροχές των σιδηροδρομικών από το Ταμείο Προνοίας Προσωπικού του ΟΣΕ (ΤΠΠ ΟΣΕ).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνήσει και είχε καταψηφίσει στη Βουλή τις κυβερνητικές μνημονιακές ρυθμίσεις, με τις οποίες θεσπίστηκε νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και των εφ’ άπαξ παροχών, ο οποίος οδηγεί σε δραστικές περικοπές και ουσιαστικά στο σφαγιασμό τους. Ιδιαίτερα η προσθήκη στον μαθηματικό τύπο του υπολογισμού των εφ’ άπαξ παροχών του «συντελεστή βιωσιμότητας» οδηγεί στην πλήρη εξαέρωσή τους και σε μειώσεις τους μέχρι και 80%.

Όσον αφορά το Ταμείο Προνοίας Προσωπικού του ΟΣΕ (ΤΠΠ ΟΣΕ), που με ευθύνη της κυβέρνησης μέσω του PSΙ+ λεηλατήθηκαν τα αποθεματικά του, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το κράτος οφείλει να καλύψει αυτή την πολύ μεγάλη ζημιά, γιατί αλλιώς οι εφ’ άπαξ παροχές για όσους σιδηροδρομικούς έφυγαν με συνταξιοδότηση μετά την 1/9/2013 θα μετατραπούν σ’ ένα ελάχιστο παιδικό φιλοδώρημα. Επίσης θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι για όλους τους ασφαλισμένους στο ΤΠΠ ΟΣΕ, ο υπολογισμός του εφάπαξ να γίνεται με βάση τις ισχύουσες, μέχρι 31.12.13, διατάξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί άμεσα σε πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες (ερωτήσεις, τροπολογίες κλπ), προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή του Ταμείου Προνοίας Προσωπικού του ΟΣΕ (ΤΠΠ ΟΣΕ) και η κατεδάφιση των εφ’ άπαξ παροχών του προς του σιδηροδρομικούς, που συνταξιοδοτούνται και έχουν καταβάλει με συνέπεια επί χρόνια τις εισφορές τους.».

1 σχόλιο: