Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ο.Σ.

 Η Π.Ο.Σ. κατά τη συνεδρίαση της Διοίκησης που πραγματοποιήθηκε στις 3/4/2014 αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014. 

   Πέραν αυτού, αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις τις ημέρες του Πάσχα τόσο στα επιβατικά τρένα, όσο και στα εμπορικά τρένα και συγκεκριμένα: - Τρεις (3) τρίωρες στάσεις τη Μ.Τρίτη και τη Μ.Τετάρτη, - 24ωρη απεργία το Μ.Σαββάτο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς και απεργία στα εμπορικά τρένα όλη την εβδομάδα του Πάσχα.
    Οι παραπάνω κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν, εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. 
    Από τη στάση των Διοικήσεων ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ θα εξαρτηθεί πλέον εάν κυκλοφορήσουν τρένα το Πάσχα. 
    Στο πλαίσιο των αιτημάτων προτάσσονται: 
 · Οι ιδιωτικοποιήσεις των Εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ. 
 · Οι προσλήψεις προσωπικού. 
 · Τα ασφαλιστικά ζητήματα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης. 
 · Η υπογραφή Σ.Σ.Ε.


                                                               

                                                                             Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Διαφωνώ κάθετα με κινητοποιήσεις της ημέρες των εορτών.
    Θα ήμαστε πλέον η μόνη Ελληνική ομάδα εργαζομένων που μέρες μεγάλων εορτών στρεφόμαστε σε κινητοποιήσεις όχι κατ ουσία κατά της διοίκησης αλλά κατά των ασθενέστερων οικονομικά συνανθρώπων μας και κατά πολλών οικογενειών που μετακινούνται της ημέρες αυτές.
    Το μόνο που θα κερδίσουμε θα είναι τον θυμό της κοινωνίας,
    Θεωρό πως μια τέτοια ενέργεια θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Διοικήσεων για τον απλούστατο λόγο, θα πάρει με το μέρος της την κοινή γνώμη.
    Όσον αφορά τα εμπορικά, αυτά ούτος η άλλος αυτές της ημέρες το 90% δεν κυκλοφορούν
    Άρα το ερώτημα που προκύπτει είναι ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΙΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ;
    Έχει περάσει πλέον ο καιρός που έτσι ωμά μέσα από την κοινωνία ασκούσαμε πίεση στην Διοίκηση, τρόπος πλέον ξεπερασμένος, παλαιομοδίτικος (μέχρι και οι Αγρότες κατάλαβαν πως είναι απάνθρωπο να ταλαιπωρείς έτσι ωμά την κοινωνία και πλέον δεν κλείνουν δρόμους).
    Το μόνο βέβαιο είναι πως θα κερδίσουνε όλοι, η Διοίκηση την κοινή γνώμη, εμείς μια εβδομάδα πασχαλιάτικων διακοπών και η κοινωνία την μεγάλη ταλαιπωρία και αγανάκτηση. Εάν αυτό είναι το ζητούμενο τότε βεβαίως και θα συμφωνήσω με την λογική σας.
    Να διευκρινίσω πως δεν είμαι κατά των κινητοποιήσεων αντιθέτως είμαι υπέρ και των δυναμικών μάλιστα, αλλά όχι τέτοιες μέρες για να τιμωρώ την κοινωνία και εγώ να κάνω πασχαλινές διακοπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή