Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Όταν το τρένο συνάντησε το ποδήλατο ! (εκπληκτικό video)


Ήταν η μεγαλύτερη... τραίνο-ποδήλατο-βόλτα που πραγματοποιήθηκε έως σήμερα στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας πετυχημένα τη σύμπραξη τραίνου και ποδηλάτου, ως εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης.

Μια εκδρομή που ξεκίνησε ως
ιδέα φίλων του ποδηλάτου από την Θεσσαλονίκη και των ιδιοκτητών του «Μεθοριακού Σταθμού» στην Βυρώνεια Σερρών. Η πρόταση έγινε με ενθουσιασμό δεκτή από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, που συνέβαλλε τα μέγιστα στο άριστο αποτέλεσμα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε διέθεσε δωρεάν τα βαγόνια -- σκευοφόρους για τη μεταφορά των ποδηλάτων, από και προς την Βυρώνεια Σερρών, όπου βρίσκεται ο «Μεθοριακός Σταθμός». Πρόκειται ουσιαστικά για τον συγκρότημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού του χωριού, που με ιδιωτική πρωτοβουλία έχει μετατραπεί σε ένα παραδοσιακά καφέ -- μεζεδο -- παντοπωλείο, διατηρώντας αναλλοίωτο το παλιό του χρώμα. 
Η τραίνο-ποδήλατο-βόλτα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έχει δρομολογήσει για το επόμενο χρονικό διάστημα ο «Μεθοριακός Σταθμός».
Περισσότεροι από 200 ποδηλάτες, κινήθηκαν προς τη λίμνη Κερκίνη και το χωριό Χρυσοχώραφα. Ακολουθώντας το ανατολικό ανάχωμα, απόλαυσαν το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα δεκάδες σπάνια πουλιά, τα μικρά χωριά και τις φάρμες βουβαλιών για να καταλήξουν στον «Μεθοριακό Σταθμό», όπου οι υπεύθυνοι είχαν ετοιμάσει ειδικά μενού για να γευματίσουν οι εκδρομείς, με το περιβόητο λουκάνικο Τζουμαγιάς να έχει την τιμητική του. 
Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους στην τοξοβολία, να ξεναγηθούν στο παρακείμενο Δημοτικό Ενυδρείο που φιλοξενεί την ιχθυοπανίδα Κερκίνης -- Στρυμόνα, να δουν τα έργα του Σερραίου φωτογράφου Γιώργου Καρύδα με θέμα τις πλάβες (παραδοσιακές βάρκες) της Κερκίνης, αλλά να κάνουν βόλτες με το πρωτόγνωρο... δρεζινοποδήλατο «Νοrix» δημιούργημα του Αρτέμη Φιλάτοβ.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι ποδηλάτες, με την επιστροφή στην Βυρώνεια, ήταν σχεδόν 51 χλμ, και όλα κύλησαν ομαλά με τη βοήθεια και την υποστήριξη τόσο των ανδρών των Α.Τ Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας, όσο και των εθελοντών και εθελοντριών της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) δήμου Σιντικής. 
Την εκδήλωση, υποστήριξαν επίσης : η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας -- Θράκης, το δίκτυο EUROVELO, οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς, το Bike Riders Serres team, το snowboardholics.gr, η Kοιν. Σεπ.-ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας, ο ξενώνας Λιμναίο (Χρυσοχώραφα Κερκίνης).

www.trainose.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου