Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η πλειοψηφία της ΠΟΣ αδιαφόρησε για τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τα ίδια πρόσωπα που διαβουλεύονταν επί 3 μήνες τον ψηφισμένο Νόμο 3891 που οδήγησε σε χιλιάδες διώξεις σιδηροδρομικών και υποχρεωτικές μετατάξεις,σήμερα αποφάσισαν να μην προσέλθουν στην διαβούλευση για το Οργανόγραμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με γελοίες δικαιολογίες.
 Προκλητική η σημερινή επιστολή που αποφάσισαν απο κοινού οι 3 παρατάξεις
(ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Προκλητική και η απόφαση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας να μην προσέλθουν στην διαβούλευση για το Οργανόγραμμα, διαβούλευση που ζητούσαν εδώ και 6 μήνες.
Ο πλέον αδαής καταλαβαίνει ότι η πλειοψηφία της ΠΟΣ δεν θέλει να προχωρήσει τίποτα.
Προκλητική η δικαιολογία των ΠΑΣΚ , ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ ότι ...δεν έχουν γίνει οι τοποθετήσεις του προσωπικού σε έδρες. Προκλητική γιατί την ώρα της συνεδρίασης του Προεδρείου έλαβαν την ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας(Πέμπτη 3 Νοεμβρίου) στην οποία ξεκάθαρα αναφέρετε ως θέμα η τοποθέτηση του προσωπικού σε έδρες, τμήματα , υπηρεσίες ,κλάδους.
Προκλητική γιατί προχτές η θλιβερή αυτή πλειοψηφία (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) έστειλε επιστολή με την οποία εμμέσως παρακαλούσε το ΤΑΙΠΕΔ να απαντήσει ότι δεν υπάρχει χρόνος για τις τοποθετήσεις και τις προαγωγές. Για να βρούν μια δικαιολογία.
Προκλητική η δικαιολογία που επικαλέστηκαν ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ  ότι ενδεχομένως δεν θα προλάβουν να γίνουν οι προαγωγές...Τα ίδια λένε εδώ και 6 μήνες.
Αδιαφορούν πλήρως για το ότι 464 συνάδελφοι δεν έχουν τοποθέτηση σε έδρα, τμήμα υπηρεσία και κινδυνεύουν να μείνουν έτσι ενόψει της ιδιωτικοποίησης, έρμαιο στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.
Προτιμούν να παίξουν το κομματικό παιχνίδι τους, στις πλάτες των εργαζομένων.
Δεν προσήλθαν στην διαβούλευση.

 Σήμερα αποφάσισαν να εξυπηρετήσουν -ξεπληρώσουν τις κομματικές τους υποχρεώσεις, σε ένα στενό πυρήνα συμφερόντων που λυμαίνεται την εξουσία στον σιδηρόδρομο εδώ και 35 χρόνια.
Ας μας εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ διαβουλεύονταν το 2012.2013,2014 ενώ δεν είχαν γίνει οι τοποθετήσεις σε έδρες και το 2016 είπαν όχι στην διαβούλευση με γελοίες δικαιολογίες και ενώ στο ίδιο ΔΣ περνάνε οι τοποθετήσεις σε έδρες.
Φέρουν ακέραια την ευθύνη των πράξεων τους, οι εργαζόμενοι ας τους κρίνουν.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου