Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Eπιστολή Γιάννη Τσατσαλίδη - Απάντηση στον Γιάννη Γρίβα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Γιάννη Τσατσαλίδη,μέλους ΔΣ της ΠΕΣΟΣΕ.
Συνάδελφε  Γιάννη Γρίβα, 
   Ξεπέρασες όλες τις υπερβολές σε «λάσπη» και σε διαστρεβλώσεις των πάντων. Αυτό το κάνεις συχνά με το copy paste, δηλ. «την τέχνη του τίποτα», όπως προκύπτει άλλωστε και από τον τίτλο της
ανακοίνωσης  σου, «οι πύλες της ανοησίας». 
  O ισχυρισμός σου ότι σε έθιξα προσωπικά, με την απάντησή μου στο προηγούμενο λιβελογράφημά σου, δεν τεκμηριώνεται από τη δική σου ανταπάντηση με τη νέα ασυνάρτητη ανακοίνωσή σου. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Με ρώτησαν και άλλοι συνάδελφοι για να τους εξηγήσω, καθώς και αυτοί δεν βγάζουν νόημα από τα γραφόμενά σου.
  Ξεπερνάω το ειρωνικό σου ύφος στα «πράγματα» με τα  «Πρώτον» ,  «Δεύτερον», «Τρίτον», όπως τα αναφέρεις. Συνεχίζω όμως, με τον ίδιο τρόπο που εσύ υιοθέτησες και πρώτος ξεκίνησες, όπως αυτό άλλωστε επιβάλλεται και από το είδος  του μεταξύ μας «διαλόγου». 
  Για το «Τέταρτον» δηλ. για το ερώτημα που έθεσα στο σχόλιο μου στην προηγούμενη ανακοίνωσή σου έχω βασική  ένσταση. Διαλεκτική, είναι η τέχνη του επιστημονικού διαλόγου  αναζήτησης της αλήθειας, με την μέθοδο των ερωταποκρίσεων. (σύμφωνα με το λεξικό της κοινής νεοελληνικής, wwwgreek-language.gr), καμία σχέση με ότι ήθελες να πεις. 
  Συνάδελφε τα αιτήματα των σιδηροδρομικών και όλων των εργαζομένων είναι εξ ορισμού κοινά και προφανώς είναι και πάλι εξορισμού συνδεδεμένα μεταξύ τους .     
  Στο «Πέμπτον» λες ψέματα. Εγώ δεν υπέγραψα καμιά ιδρυτική διακήρυξη της ΔΑΣΣ. Σ’εκείνο που συμφώνησα ήταν η ανακοίνωση του εκλογικού συνδυασμού  ΔΑΣΣ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.  Άλλο πράγμα, για να χρησιμοποιήσω και  την ορολογία σου, ώστε  να το καταλάβεις καλύτερα,  είναι  η ιδρυτική διακήρυξη και άλλο  η εκλογική ανακοίνωση  ενός συνδυασμού συνεργασίας .
  Στο « έκτον» δηλ. για τη λέξη «ΕΜΕΙΣ» δεν  εξηγείς, ποιοι; , όταν λες, «θα γκρεμίσουμε το απάνθρωπο σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων……», όταν υπογράφεις μια ανακοίνωση μόνος σου.
  Την αναφορά σου στην υλοποίηση κάποιων αιτημάτων την προσπερνάω γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τη σχέση έχει με το επίδικο της  δικής μας αντιπαράθεσης.
  Για τις καταλήψεις που λες, δηλ. για την  «κατάληψη» τεσσάρων ωρών  στο γραφείο του προϊστάμενου  του τμήματος ΔΚ/ΥΣΚ/ΤΡΥΔΙΚ, από το προεδρείο της ΠΕΣΟΣΕ, είχα εκφράσει διαφωνία γιατί δεν ήθελα νε αλλοιωθεί και να εξευτελιστεί η έννοα και το περιεχόμενο μιας προωθημένης μορφής πάλης. Πίστευα δηλ. και εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι καταλήψεις πρέπει να γίνονται μαζικά από τους εργαζόμενους και με αποφάσεις συνελεύσεων να απευθύνονται στη Διοίκηση της εταιρίας και όχι στον προϊστάμενο ενός τμήματος.
   Αυτό πού σκοπίμως δεν λες είναι, ότι παρά την διαφωνία μου συμμετείχα στην κατάληψη  σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας του Προεδρείου. 
  Στο «έκτον» και πάλι λες ψέματα διαστρεβλώνοντας για τη δημιουργία εντυπώσεων τις θέσεις μου. Στη Θεσσαλονίκη έθεσα πρόταση για δημιουργία «ταμείου αρωγής» και αυτό που είπα στη συνέχεια ήταν, « ότι με τις συνεχιζόμενες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση που απαιτούν οι πολιτικές των μνημονίων, θα αναγκαστούμε να στραφούμε στην ιδιωτική ασφάλιση στον τομέα της υγείας»
Ποτέ δεν είπα, έτσι ξεκομμένο όπως το γράφεις,  ότι «δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλοι, εμείς είμαστε μόνο για τους σταθμάρχες», η ουσία αυτών που  είπα είναι, ότι καλώς ή κακώς είμαστε ένα σωματείο ειδικότητας και εξ αντικειμένου μιλάμε για την επίλυση προβλημάτων της ειδικότητας μας, χωρίς φυσικά να απεμπολούμε το δικαίωμά μας να αναφερόμαστε στα προβλήματα των σιδηροδρομικών και όλων των εργαζομένων και να διεκδικούμε της επίλυσή τους  με ενιαίους,  κοινούς αγώνες .
  Στο «Έβδομον» δεν ξεκαθαρίζεις τί εννοείς. Τι σημαίνει ή έννοια της διαφωνίας με το σωματείο, στο σωματείο απαγορεύονται οι διαφορετικές απόψεις;
     Από πού να παραιτηθώ, από το συνδυασμό της ΔΑΣΣ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, από το Δ.Σ του σωματείου, ή να υποβάλλω αίτηση διαγραφής από το σωματείο.
  Όσο για το  «ένα» και το «δύο» που αναφέρεις  στο τέλος της επιστολής !!!, σου λέω τα εξής: στο «ένα» σε  αυτοδιαψεύδουν οι προσπάθειές σου να διαστρεβλώσεις τις θέσεις μου, γιατί πράγματι όπως και εσύ επιβεβαιώνεις στις συνεδριάσεις του Δ.Σ και σε ενέργειες για το θεαθήναι, που αποφασίζατε μόνοι σας,  στο πλαίσιο της δική σας δημοκρατίας, υπήρχαν από την πλευρά μου εκφρασμένες διαφωνίες. Στο δύο όσο και να προσπαθήσεις ακόμα, η «λάσπη» στο πρόσωπό  μου ειδικά από σένα δεν κολλάει.
  Επειδή δεν θέλω  να ασχοληθώ άλλο μαζί σου, προσθέτω σχετική απάντησή μου σε σχόλιο του ή της «ΝΕΜΕΣΙΣ», για να θυμηθείς και να κατανοήσεις κάποια «πράγματα» και να τελειώνουμε αυτόν τον «διάλογο», που έχει πλέον εξαντληθεί και δεν οδηγεί πουθενά.   
                                                                                        
                                                                                                  Γιάννης Τσατσαλίδης 


Η απάντησή μου  σχόλιο του ή της» ΝΕΜΕΣΙΣ»

Συνάδελφε ή συναδέλφισσα «ΝΕΜΕΣΙΣ».

   Δεν ξέρω αν είσαι σταθμάρχης μέλος του σωματείου της ΠΕΣΟΣΕ και παρεμβαίνεις με αυτή την ιδιότητα στη δημόσια αυτή αντιπαράθεση ή αν έχεις άλλη ειδικότητα και παρεμβαίνεις ως αξιωματούχος του «ΔΙΚΤΥΟΥ».
  Γιατί δεν μας λες ποιος είσαι; για να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά, γιατί κρύβεσαι πίσω από το «δικαίωμα» της ανωνυμίας; Και στο προηγούμενο και σε τούτο το σχόλιο σου γράφεις μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. 
  Σε ευχαριστώ, πάντως, που επιβεβαιώνεις δημοσίως ότι η μοναδική σας σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα είναι «τα κουκιά» και ότι οι διακηρύξεις σας, για την οργανωτική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος (ΣΚ) των σιδηροδρομικών, είναι κούφια λόγια.
    Ας δούμε λοιπόν τι και πόσα γνωρίζεις? 
  Γνωρίζεις πώς και σε ποιά βάση συγκεντρώθηκαν οι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣΣ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;  λέω ψηφοδέλτιο γιατί εκλογικός συνδυασμός με τα χαρακτηριστικά που εσείς θέλετε τώρα να του δώσετε δεν συγκροτήθηκε, γιατί δεν είχαν σχηματισθεί οι απαιτούμενοι όροι. Το ανησυχητικό, όμως, για το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι ότι θέλετε στην προκειμένη περίπτωση να παρουσιάσετε την κατάσταση, όπως σας βολεύει, το ανησυχητικό είναι ότι πασχίζετε να μετατρέψετε μια συμφωνία 3 σημείων, των υποψηφίων του συνδυασμού, σε παράταξη με καταστατικές αρχές, με καθήκοντα και υποχρεώσεις. 
  Γνωρίζεις, αν για τη συμμετοχή του κάθε υποψήφιου με το συνδυασμό της ΔΑΣΣ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  είχε τεθεί ως προϋπόθεση η κατοχή ή η απόκτηση της ιδιότητας του μέλους του                         «ΔΙΚΤΥΟΥ»; 
  Γνωρίζεις, αν υπήρξε πριν από τις εκλογές του σωματείου ή ακόμα και μετά καμιά απόφαση, που να λέει, ότι αυτοί που θα εκλεγούν αντιπρόσωποι για τα συνέδρια των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων θα ψηφίσουν το «ΔΙΚΤΥΟ».
  Την απάντηση όφειλαν να δώσουν, οι συνοδοιπόροι σας, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, της ΠΕΣΟΣΕ, που έπρεπε να θυμηθούν και να σταματήσουν να αραδιάζουν ασυναρτησίες. 
  Για όσα γράφεις, «για τα καλά και τα συμφέροντα», για τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησής μου, τις παραιτήσεις από το ψηφοδέλτιο κλπ. σου απαντώ, για να το διαβάσουν και οι δικοί σου, στην ΠΕΣΟΣΕ ότι:
*Αν διεκδικούσα «καλά και συμφέροντα» θα στοιχιζόμουν πίσω από το κυβερνητικό ΔΙΚΤΥΟ. 
*Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχα, όπως δηλώνει και ο τίτλος του «ΔΑΣΣ –ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», ως συνεργαζόμενος, μαζί με άλλους συνυποψήφιους μου και αυτό το γνώριζαν οι σταθμάρχες που με ψήφισαν.
   Για το θέμα της παραίτησης δεν λέτε καθαρά τι εννοείτε;
Θέτετε ζήτημα παραίτησης μου από το Δ.Σ ή αποχώρησής μου από το ψηφοδέλτιο; 
Για να σας απαλλάξω από κάθε είδους μυθοπλασία διευκρινίζω ότι: 
Παραίτηση από το ΔΣ, δεν πρόκειται να υπάρξει, από την δική μου πλευρά, γιατί εκεί εκλέχτηκα από τους συναδέλφους.
Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο είναι εφικτή και μπορεί να επιτευχτεί, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται τέτοιο θέμα, με τη διακοπή της συνεργασίας.
                        
                                                                                           Γιάννης Τσατσαλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου