Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η πλειοψηφία της ΠΟΣ απαντά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 Με την επιστολή δεν συμφώνησε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών
Κύριοι,
Λάβαμε την επιστολή σας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χαρακτηρίζεται ως απάντηση στο έγγραφό μας με αριθ.πρωτ.39126 της 27/10/2016, η οποία περιγράφει την υπάρχουσα
κατάσταση και αναφέρει τα πλεονεκτήματα (κατά την άποψή σας) του Οργανογράμματος που μας αποστείλατε, καθώς και τη διαδικασία εφαρμογής του με παράλληλα καθήκοντα και επιλογή προκήρυξης θέσεων. 
Παρά τις προφορικές σας διαβεβαιώσεις, ουδεμία απάντηση δίνετε στα δύο σαφή ερωτήματά μας, τόσο για τις τοποθετήσεις του προσωπικού που αναφέρεται ότι θα γίνουν, όσο και για τον εναπομείναντα χρόνο, προκειμένου να υλοποιηθεί η διαδικασία του Οργανογράμματος. Επισημαίνεται επίσης ότι ουδεμία απάντηση δόθηκε στο έγγραφό μας με αριθ.πρωτ.39122 της 25/10/2016. Επίσης, δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από τον μέτοχο καθώς είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για τα ισχύοντα, κατά τη διαδικασία μεταβίβασης των μετόχων, εάν πραγματοποιηθεί.
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η διαδικασία υλοποίησης που περιγράφετε στο έγγραφό σας, αλλά και το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της ερχόμενης Πέμπτης 3/11/2016, που λάβαμε γνώση από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ., κινείται εκτός του πλαισίου που υφίσταται στο δημόσιο και το οποίο κατ΄αναλογία εφαρμόζεται και στα Ν.Π.Ι.Δ. των επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. 
Κατόπιν τούτων, σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός δικαιώματός μας για οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια από μέρους σας που θα επιφέρει βλαπτικές μεταβολές τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ίδια την εταιρεία. 
Στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης οφείλετε να τοποθετήσετε όλο το προσωπικό στις Ο.Θ. που υφίστανται, προκειμένου να αποσοβήσετε τον κίνδυνο περαιτέρω βλαπτικών συνεπειών που πιθανόν να υπάρξουν για τους εργαζόμενους. 

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου