Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Συνειδητή παραπληροφόρηση από την ΑΣΚΕ

Συνεχίζει την παραπληροφόρηση ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ αφού ανακάλυψε ότι η πρόταση της Κεντρικής Υπηρεσίας (Θεοδωροπουλος) για την διευκόλυνση των συναδέλφων από την Λάρισα,τον Βόλο (ή το Λιανοκλάδι),δηλαδή όποτε έχει
καθυστέρηση το 885 να το μεταφέρουν στο Ρεντη οι μηχανοδηγοί που σχολουν στο Ρεντη ως επιβατες απο την Αθήνα αποτελεί «ξεζουμισμα». Καμία διάθεση δεν  έχουμε για να υπερασπιστούμε τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο Νώντας.
Ωστόσο η συνειδητή προσπάθεια του γραφικού να συνδυάσει τις προτάσεις του Θεοδωρόπουλου με το Σωματείο μας , μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε .
Η ΑΣΚΕ με τον γραφικό συνειδητά παραπληροφορεί καθώς κ σε καμία από τις 2 υπηρεσίες που πρότεινε ο θεοδωροπουλος να εμπλέκονται -όποτε χρειαστεί- δεν υπάρχει καμία παραβίαση στις ωρες μηχανοδηγησης , αφού στην μεν πρώτη (1.18)δεν ξεπερνούν τις 4 ωρες κ 20 λεπτά κ στην δεύτερη τις 4 ωρες με διαλλειμα 40 λεπτών στο Ρεντη (1.38). Τι θα μπορούσε λοιπόν να ισχυριστεί η ΠΕΠΕ όταν μάλιστα με αυτήν την πρόταση διευκολύνονται ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
Πρόκειται για την απέλπιδα προσπάθεια ενός εμπαθή κ γραφικού συναδέλφου που συνεχώς ψάχνει ψύλλους στα άχυρα για να γίνει αντιληπτή η παρουσία του.
Ο ίδιος γραφικός  που καταγγέλει το Σωματείο για σύμπλευση σε προσπάθειες εντατικοποίησης, όταν προχτές καλέστηκε από την Υπηρεσία τα χαραμάτα (Κυριακής ...),έσπευσε να «θυσιάσει» την ανάπαυση του. Με πραγματικό πόνο ψυχης..Αυτό προφανως δεν εντάσσεται στην λογική της εντατικοποίησης,αλλά στον ταξικό συνδικαλισμό που θέλει τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ να δουλεύουν ρεπό για να καλύψουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού ! Οι υπόλοιποι όταν εργάζονται σε αναπαύσεις για τους γραφικούς του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών είναι «εργοδοτικοί» συνδικαλιστές.
Και να πει κανείς ότι είναι αδικημένος , είναι μεταξύ των πρώτων σε όλες τις στήλες των δευτερευουσών.
Με αυτα και με αυτα αποδεικνύεται γιατί στο ΜΑΙ η ΑΣΚΕ γνώρισε ταπεινωτική ήττα το 2015.
Καλά είναι τα λόγια του αέρα , αλλά εκεί που ο γραφικός εργάζεται ,στο Κεντρικό δηλαδή μηχανοστασίο, οι συνάδελφοι τον κατατάσσουν εκεί που του αξίζει.
Και φυσικά αυτό τον εξαναγκάζει σε διαρκή παραπληροφόρηση μπας κ καταφέρει να ξεγελάσει κάποιους συναδέλφους σε Πανελλαδικό επίπεδο .
Κλείνοντας θα πούμε το εξής.
Αποτελεί ιδιαίτερη χαρα για εμας που ο γραφικός της ΑΣΚΕ μπορεί κ ερμηνεύει -κατά το δοκουν-τα στοιχεία των δευτερευουσών. ΟΛΑ τα στοιχεία καθώς ΟΛΑ βγαίνουν στο φως , ουδέν κρυπτόν υπό τον ηλιο. Ωστόσο η ΑΣΚΕ όλα αυτά τα χρόνια που υπήρχε καθεστώς αδιαφάνειας στο Ρεντη σιωπούσε. Δεν είδαμε καμία ανακοίνωση που να θέτει ζητήματα διαφάνειας , παρα το ότι οι διαμαρτυρίες συναδέλφων κ παρατάξεων ήταν καθημερινές .
Αυτό μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι συνέβαινε γιατί τα μέλη της ΑΣΚΕ είχαν  πάντα προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα . Αποτελούσε το ΠΑΜΕ ουρά των ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ κ με σιωπηρές συμφωνίες πάντα τα παιδιά του συστήματος βολεύονταν (είτε επιλογη υπηρεσιών είτε μη αποδοτεα).
Λογικό είναι λοιπόν η διαφάνεια να ενοχλεί .
Γιατί οι μηχανοδηγοί μπορούν κ κρίνουν βλέποντας τα πάντα ανηρτημενα !


Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Η καταγγελία του γραφικού της ΑΣΚΕ στο Νωντα μας συγκίνησε πραγματικά.Γελανε μέχρι δακρύων ολοι ! Δεν κατήγγειλε το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για τις 31 μέρες συνεχόμενης εργασίας και θυμήθηκε να τον καταγγείλει σήμερα για ...ανισοκατανομή στις... υπερωρίες στο ΜΑΙ.

3 σχόλια:

  1. Ειναι μια ξεκάθαρη κραυγή αγωνίας για το αν θα τηρηθει η συμφωνια και επιτελους βαζει ενα χεράκι έστω και με μορφή καταγγελιας.
    Αντρέας Πατερουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....και ας πει καποιος στο παιδι που δουλευει μονο απογευματα οτι η αληθεια δεν υπαρχει κι ειναι θεμα οπτικης αρα σχετικη

    Αντρεας Πατερουλης του Κωστα

    https://www.youtube.com/watch?v=sNwX7m7CRVk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πλάκα είναι ότι πριν πάρουν την Κυριακή τον πρόθυμο γλίτσα να έρθει για δουλειά,πήραν τον γενιδουνια που ήταν σε ρεπό κ αρνήθηκε να προσέλθει.
    Η ΝΕΜΕΣΙΣ για τον γραφικό είναι ότι το συμβάν είδαν πολλοί ,που αμεσως ξέσπασαν σε γέλια για τον γραφικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή