Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

A.Tσίπρας : Σημαντικό project η σιδηροδρομική διασύνδεση ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη, Σόφια και Βουκουρέστι

Ως σημαντικό στοιχείο συγκεκριμένων μεταφορικών projects χαρακτήρισε τη διασυνδεσιμότητα των λιμένων της Βόρειας Θάλασσας και του Δούναβη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων
με τους ηγέτες της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, μετά την τετραμερή σύνοδο στο Βουκουρέστι.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην διασυνδεσιμότητα των Βαλκανίων, σημείωσε την διασύνδεση των λιμανιών της Βόρειας Θάλασσας και του Δούναβη, ως σημαντικά στοιχεία των συγκεκριμένων projects, όπως και την σιδηροδρομική διασύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη, Σόφια και Βουκουρέστι.

Η εν λόγω διασύνδεση, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα αυξήσει τις τουριστικές ροές και αντίστροφα, την διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι έργα που μπορούν να δώσουν πνοή και να αναδείξουν τη συνεργασία των χωρών.

Πρόσθεσε δε, ότι θα εξοικονομηθούν κονδύλια και από την ΕΕ και από άλλους επενδυτές, αλλά και πρωτοβουλίες, όπως η «16συν1» την οποία η Ελλάδα προτίθεται να αγκαλιάσει πιο στενά.

Στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο, η επόμενη τετραμερής Σύνοδος Κορυφής

Αναφερόμενος στην σημασία της τετραμερούς συνόδου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η τετραμερής σύνοδος μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας θεσμοθετείται σταδιακά ως ένα σημαντικό διπλωματικό πλαίσιο συνεργασίας στα Βαλκάνια που προάγει την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την συνανάπτυξη και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η περιοχή μας διανύει μια περίοδο με πολλαπλές προκλήσεις αλλά και σημαντικές ευκαιρίες. Οι πρωτοβουλίες μας προσανατολίζονται προς την συνεργασία και τον συντονισμό, μεταξύ των χωρών μας, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Τέλος, ανέφερε πως η επόμενη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, περί τα τέλη του Ιούνη, με την συμμετοχή των υπουργών Μεταφορών και Υποδομών.

Απο metaforespress.gr - the vistal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου