Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

O Nικόλας δέχεται επίθεση,έβγαλε και Δελτίο Τύπου! (και ένα δικό μας σχόλιο)

Συνεχίζει να προκαλεί την νοημοσύνη των σιδηροδρομικών και των εκατομμύρια εργαζομένων στην χώρα, ο Γ.Γραμματέας  της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης. Με Δελτίο Τύπου αναφέρεται στον ...απίστευτο πόλεμο που δέχεται,απο ένα ολόκληρο σύστημα (ανθρώπων-παρατάξεων). Χωρίς να δίνει καμία απάντηση σε όσα
του καταλογίζονται απειλεί και με την Νομική Οδό (ποιος ο Κιουτσούκης, που αν δημοσιεύσουμε τα όσα έχει γράψει στα social media θα τρέξει να κρυφτεί) θεωρώντας πως έτσι θα λύσει τα αδιέξοδα της συνδικαλιστικής ανυπαρξίας του.

Βέβαια, υποκριτικά χρεώνει τον "πόλεμο" (αλήθεια που τον είδε)που δέχεται, ο εκ των κορυφαίων συνδικαλιστών,στην παρουσία του στην Τριμερή συμφιλιωτική ενάντια - τάχα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ-.
Κρύβει την αλήθεια για άλλη μια φορά,γιατί ΦΟΒΑΤΑΙ να την αντιμετωπίσει.
Η ΓΣΕΕ και η ΠΟΣ προσέφυγαν στην Τριμερή ενάντια σε συλλογική συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Σωματείο των μηχανοδηγών. 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ παρενέβη,με την Ομοσπονδία στην συλλογική αυτονομία ενός συνδικάτου,επειδή δεν του..άρεσε αυτό που υπέγραψε!
Δεν παρενένη ΠΟΤΕ για το πενθήμερο η ΠΟΣ και η ΓΣΕΕ.
ΑΝ το έκαναν αυτό, θα έπρεπε να είχαν προβεί σε αντίστοιχη καταγγελία στον ΟΣΕ,στην ΕΕΣΣΤΥ ακόμα και σε άλλες πολλές ΔΕΚΟ όπου η έλλειψη προσωπικού αναγκάζει σε υπερεργασία.
Ο Κιουτσούκης κρύβεται για άλλη μια φορά, την ώρα που ΟΛΟΣ ο σιδηροδρομικός κόσμος ανακαλύπτει μέσα απο το στέκι της έλξης, την εξέλιξη της συνδικαλιστικής πορείας,αλλά και άλλες πτυχές.
Στον Κιουτσούκη θα δίναμε μια συμβουλή απο αυτή εδώ την γωνιά του διαδικτύου.
Να κοιταχτεί στον καθρέφτη έστω και την ύστατη στιγμή.Γιατί είναι ΠΟΛΛΑ,πάρα ΠΟΛΛΑ αυτά που έρχονται.
Και αφού κοιταχτεί στον καθρέφτη, να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ συγνώμη για τις κινήσεις του ενάντια στους μηχανοδηγούς και τα όσα έχει αναφέρει στο facebook καθημερινά για πολύ κόσμο,με αήθης χαρακτηρισμούς εναντίον όσων αμφισβητούν πολιτικά την συνδικαλιστική του επάρκεια.
Γιατί πολιτικό κριτήριο,δεν είχε ποτέ. 

Το Δελτίο Τύπου του ...Νικόλα 

Το τελευταίο τρίμηνο δέχομαι έναν απίστευτο,πρωτοφανή,αήθη πόλεμο λάσπης,ύβρεων και απειλών,από ορισμένους «συναδέλφους» και διαχειριστές του μπλόγκ της συνδικαλιστικής παράταξης του Δικτύου Σιδηροδρομικών,αλλά και από πρώην στελέχη της ΔΑΚΕ-Σ που αποστάτησαν και προσχώρησαν στην Ενότητα,καθώς και από ορισμένους συνταξιούχους.

Αφορμή για τον πόλεμο αυτόν στάθηκε η παρουσία μου ως Γεν.Γραμ.της ΓΣΕΕ,στην τριμερή συμφιλιωτική που προκάλεσε η Π.Ο.Σ. με την διοίκηση της Ιταλικής Ιδιωτικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα αίτια όμως αυτού του αισχρού πολέμου είναι βαθύτερα και εδράζονται από τους μεν «φίλους» της ΔΑΚΕ σε παλαιότερες και νεότερες προσωπικές διάφορες που είχαν και μαζί μου και με την Παράταξή μας,από τους συνδικαλιστικούς μας αντιπάλους λόγω της μάχης των συσχετισμών στην Ομοσπονδία και στην ΓΣΕΕ!

Είναι προφανές και για τις δύο πλευρές ότι η δράση της ΔΑΚΕ ΙΤ και η παρουσία των στελεχών μας που εμφανίζονται με ξεκάθαρο λόγο και άποψη καθώς και συγκεκριμένο ιδεολογικό-πολιτικό περιεχόμενο,ενοχλεί και τους δήθεν αριστερούς αλλά και τους Νεοφιλελέ συνδικαλιστές!

Η φασιστική και χυδαία συμπεριφορά τους απέναντί μου και απέναντι στα στελέχη της ΔΑΚΕ θα αντιμετωπίστεί συνδικαλιστικά,πολιτικά και νομικά όπου και όταν χρειαστεί!

Όσοι πιστεύουν ότι μας τρομάζουν οι αήθεις επιθέσεις τους και θα σταματήσουμε να εκφράζουμε την άποψη μας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους,πλανώνται πλάνην οικτράν!

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια των εργαζομένων,θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επάνοδο της Πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα,θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πιστή εφαρμογή και την μη παραβίαση των ελάχιστων βασικών εργασιακών δικαιωμάτων μας!

Στην κορύφωση του Θείου Δράματος εύχομαι σε όλους τους Σιδηροδρομικούς και τις οικογένειές τους,αλλά και σε όλους τους Έλληνες
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

Και κάτι τελευταίο απο το στέκι της έλξης
Νικόλα, κυκλοφόρησε λίγο στην αγορά αυτές τις μέρες -αν βρείς χρόνο,είσαι πολυάσχολος το ξέρουμε,και μίλα με τους εργαζομένους σε αυτήν.
Ρώτα τους,αν τηρούνται τα ωράρια, αν πληρώνονται στην ώρα τους,αν αισθάνονται ασφαλείς.
Όταν θα μιλάς πες τους κάποια στιγμή ότι είσαι και  ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ.
Η περίπτωση να σε γνωρίζουν είναι απειροελάχιστη,θα το διαπιστώσεις,γιατί ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκες με τα προβλήματα τους,αλλά με την πολιτική,εξού και η "Ευρωπαϊκή Κανονικότητα" που επικαλείστε.
Και η Βουλγαρία Νικόλα στην Ευρώπη ανήκει, αλλά οι μισθοί εκεί δεν είναι κανονικοί,παρόλα αυτά το 2012-2013 έχει ψηφιστεί ένας Νόμος που λέει ότι οι μισθοί μας θα πρέπει να εξομοιωθούν με αυτούς της γείτονος τα επόμενα 30 χρόνια.
Γιατί αυτή η Ευρώπη,των νεοφιλελέ ταλιμπάν,των πολιτικών που υποστηρίζεις,μπαινοβγαίνοντας στην Νέα Δημοκρατία ανάλογα με τα φεγγάρια,μόνο δεινά έχει επιφέρει στους εργαζόμενους.
Μετά Νικόλα, βρες τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών και κοίταξε τους στα μάτια,όταν τους ρωτάς τους μισθούς τους που με την συναίνεση σας είναι μειωμένοι κατά πολύ λόγω της... ηλικίας τους.
Ρώτα την γνώμη  τους για αυτήν την ΓΣΕΕ. 
Όταν σου απαντήσουν,μετά το χαμόγελο απαξίωσης που θα συναντήσεις στο βλέμα τους, ξέρουμε ότι θα ντραπείς για την συνδικαλιστική σου ανυπαρξία.
Αλλά σιγά μην ντραπείς...Τι λέμε τώρα.
Και μετά Νικόλα βρες ένα μηχανοδηγό.
Ρώτα τον για το Σωματείο του.
Μετά παραιτήσου απο την ΓΣΕΕ, γιατί ΚΑΝΕΙΣ μηχανοδηγός δεν αμφισβήτησε την συμφωνία που υπέγραψε το Σωματείο του.
ΕΣΥ και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας,όχι η ΠΟΣ, η πλειοψηφία της (μόνο ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ), και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αμφισβητήσατε την συλλογική αυτονομία της ΠΕΠΕ.
Και αυτό θα σας συνοδεύει χρόνια,όπως και η δεινή ήττα σας στην Τριμερή.
Βγάλε άλλο ένα Δελτίο Τύπου μετά...
Να γράφει >
Ζητώ συγνώμη απο τους εργαζόμενους στην χώρα,γιατί έχω χάσει εδώ και χρόνια κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
Επιστρέφω στην εργασία μου και αφήνω τα συνδικάτα σε όσους πραγματικά εργάζονται και έχουν γνώση των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου