Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Γαλλία: Ψηφίστηκε η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων -Συνεχίζονται οι απεργίες

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη, σε πρώτη ανάγνωση και με ευρεία πλειοψηφία, τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στους εθνικούς σιδηροδρόμους (SNCF), με ένα νομοσχέδιο που θα καταργήσει το κρατικό μονοπώλιο, παρά τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 454 υπέρ έναντι 80 κατά. Εκτός από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (LREM-MoDem), το υπερψήφισαν οι περισσότεροι βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων ενώ τα αριστερά κόμματα (Νέα Αριστερά, Κομμουνιστές και Ανυπότακτοι) το καταψήφισαν. 29 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.
Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί προς ψήφιση και από τη Γερουσία τον Μάιο. Το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
Οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργία, την τέταρτη 48ωρη το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης των SNCF, αύριο θα κινηθούν μία στις τρεις υπερταχείες και δύο στα πέντε τρένα του προαστιακού.
Στα διεθνή δρομολόγια, θα γίνουν κανονικά τέσσερα στα πέντε Eurostar ενώ τα Thalys θα κινηθούν «σχεδόν κανονικά».
Η απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα CGT, Unsa και CFDT θα ξεκινήσει απόψε στις 22.00 το βράδυ και θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής. Η πέμπτη απεργία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής.

www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου