Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ασφαλιστικά μέτρα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενάντια στην απόφαση για τα μη αποδοτέα

Σε μια άστοχη -κατά την άποψη μας- ενέργεια  προχώρησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην δικαστική απόφαση για την καταβολή των μη αποδοτέων (περίοδος 2009-2011) σε συναδέλφους απο την έλξη και την κίνηση. Η δικαστική διαμάχη, διεξάγεται απο το 
ΤΑΝΠΣΕΥ Σιδηροδρομικών εδώ και χρόνια,  ενώ το Σωματείο μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει ζητήσει να του κοινοποιηθεί το σκεπτικό της προσφυγής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού υπάρχει συνεργασία των 2 πλευρών (ΠΕΠΕ-ΤΑΝΠΣΕΥ)..

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου ήταν υπέρ των εργαζομένων και μάλιστα με αναγκαστικό χαρακτήρα (άμεση εκτέλεση).
Είναι η πρώτη φορά που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσβάλει απόφαση αναγκαστικού χαρακτήρα και μάλιστα με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων,όπου δεν απαιτείται καν η παρουσία μαρτύρων.
Πολλές ερμηνείες μπορούν να δοθούν γύρω απο την κίνηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το αν έχει αλλάξει η προσέγγιση της γύρω απο δικαστικές διεκδικήσεις που τρέχουν ή αν απλά η εταιρεία ήθελε να λήξει το θέμα μετά το εφετείο ,στο οποίο έχει προσφύγει -απο όσα έχουμε μάθει απο το ΤΑΝΠΣΕΥ- ,ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση (Εκδίκαση έχει προσδιοριστεί για τον Γενάρη από όσα μαθαίνουμε).
Η ουσία είναι όμως ότι πρόκειται περί δεδουλευμένων και για ένα ζήτημα που εκρεμμεί 8 και πλέον χρόνια και κατά την άποψη μας θα έπρεπε να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης.
 Το Σωματείο μας στηρίζει τις ενέργειες του ΤΑΝΠΣΕΥ για την διεκδίκηση τους και θυμίζουμε ότι  το θέμα οδηγήθηκε εκεί (στις δικαστικές αίθουσες) όταν το 2010 με Πρόεδρο της ΠΕΠΕ τον Νώντα Θεοδωρόπουλο, το Σωματείο δεν κατάφερε να το  λύσει. (πολλά δε  έχουν ακουστεί για την στάση του Νώντα για το θέμα αυτό,εκείνη την περίοδο,αφού το Σωματείο δεν κίνεισε καν Νομική διαδικασία για τα δεδουλευμένα,αναγκάζοντας στην ουσία το ΤΑΝΠΣΕΥ να το πράξει αργότερα).
Καλό θα είναι να θυμίζουμε και τις ευθύνες συνδικαλιστών για την κατάληξη διεκδικήσεων μας στα αστικά δικαστήρια
Οι μεταταγμένοι του 2010,ακόμα περιμένουν να δικαστεί η υπόθεση τους,ενώ ο τότε Πρόεδρος της ΠΕΠΕ, Θεοδωρόπουλος Νώντας,-σημερινό Διευθυντικό στέλεχος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (!!!)- ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη  απο τους συναδέλφους, για την συνδικαλιστική ευθύνη που του αναλογούσε στην υπόθεση αυτή. 
Θυμίζουμε ότι ο Νώντας Θεοδωρόπουλος, ΔΕΝ καταψήφισε στην Ομοσπονδία,ούτε καν την κατάργηση των ΚΩΕΑΠ-ΚΔΑ το 2011 με την παράλληλη κατάργηση των όρων όλων των προηγούμενων ΣΣΕ,(ΣΣΕ 2011) αλλά προτίμησε να αποχωρήσει απο την αίθουσα της συνεδρίασης προφανώς για να μην δημιουργήσει θέμα στην ΠΑΣΚ.Αυτή ήταν η προσέγγιση του για τα θέματα των μηχανοδηγών!
 Εμείς απλά θα πούμε ότι  τα τελευταία 3 χρόνια (και μετά το 2015) τα θέματα που προκύπτουν, το Σωματείο μας τα λύνει ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ και όχι στις δικαστικές αίθουσες. (πληρωμή κανονικών αδειών απο το 2009 για παράδειγμα και πολλά άλλα).
Κάτι το οποίο αναγνώρισαν με την ψήφο τους και οι συνάδελφοι στις τελευταίες εκλογές.
Η συνδικαλιστική ευθύνη του Θεοδωρόπουλου για όλες αυτές τις εκρεμμότητες είναι τεράστια και θα τον συνοδεύει πάντα, όσο και αν ο ίδιος θέλει -ανεπιτυχώς- να πείσει ότι έχει "απομακρυνθεί" απο τα κοινά. 
Η ήττα των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στις τελευταίες εκλογές του Σωματείου μας, είναι  ΚΑΙ προσωπική του ήττα,ενώ η διάλυση της δημοκρατικής παράταξης στην έλξη και η εκλογική συνεργασία με την ΔΑΚΕ σε κοινό ψηφοδέλτιο, είναι προσωπικό του επίτευγμα και δική του επινόηση για να πάρει ρεβάνς -όπως νόμιζε- απο την +ΣυνΕξέλιξη (Τελικά γνώρισε την μεγαλύτερη  συνδικαλιστική του ήττα)
Ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω απο -άλλους αποτυχημένους- συνδικαλιστές, βγάζοντας την εμπάθεια του και μη μπορώντας να αποδεχτεί τις συνεχείς ήττες στα συνδικάτα απο το 2012 και ένθεν. Αλλά  η ιστορία έχει καταγράψει την ευθύνη του.Δεν μπορεί να ξεγελάσει κανένα.

Στο παρόν.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι πλέον ιδιωτική εταιρεία,γεγονός που ίσως σημαίνει και διαφορετικές κινήσεις τακτικής στις δικαστικές διαμάχες.
Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση του Πρωτοδίκη την Δευτέρα και την ουσιαστική ενημέρωση του Σωματείου μας γύρω απο το θέμα και ιδιαίτερα για το σκεπτικό της προσφυγής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενάντια στην απόφαση.
Την Παρασκευή στην εκδίκαση παρέστη ο δικηγόρος του ΤΑΝΠΣΕΥ που χειρίζεται την υπόθεση.
Θυμίζουμε ότι την περίοδο  αυτή αναμένεται και η απόφαση του Άρειου Πάγου για το θέμα της διπλής κράτησης του 25% .


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι ότι άφησε το Λιανοκλάδι χωρίς εκπροσώπηση στο ΔΣ του Σωματείου μας, παρότι εκεί η ΠΑΣΚ έχει τις μεγαλύτερες δυνάμεις.
    Αλλά όταν έχεις γαλουχηθεί στην λογική,μετά απο μένα το χάος,αυτά πράττεις.
    ΝΕΜΕΣΙΣ,εκτός απο το εκλογικό αποτέλεσμα,είναι να προσπαθείς να πετάξεις λάσπη μέσω τρίτων και αυτή κάθε φορά να σου επιστρέφει στο πρόσωπο και μάλιστα να θυμίζει σε όλους την διαχρονική ευθύνη του συνδικαλιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή