Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για την προσφυγή Κιουτσούκη

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταδικάζει απερίφραστα την πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά ενέργεια του επικεφαλής της ΔΑΚΕ και Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκου Κιουτσούκη, να οδηγήσει στις
δικαστικές αίθουσες την συνδικαλιστική αντιπαράθεση με την παράταξη +ΣυνΕξέλιξη και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια.
Η προσφυγή του Νίκου Κιουτσούκη ,εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια για  να εξωθήσουν το Σωματείο των μηχανοδηγών –και όχι μόνο- στην έξοδο από την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, προκειμένου η παράταξη μας να χάσει δυνάμεις στο επερχόμενο συνέδριο και να επιβιώσει ο ίδιος συνδικαλιστικά καθώς είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι ΔΕΝ πρόκειται να εκλεγεί μέσα από την ΠΟΣ στο επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, λόγω της υποχώρησης των δυνάμεων της ΔΑΚΕ σε πολλά Σωματεία.
Αποτελεί δε και ξεκάθαρη παρέμβαση στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες στο Σωματείο Μηχανοδηγών, στις οποίες ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ συνεργάζονται σε κοινό ψηφοδέλτιο, μετά από δεκαετίες «δήθεν» αντιθέσεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων.
Η παράταξη μας διαχρονικά  πιστεύει και θα συνεχίζει να αγωνίζεται προκειμένου να λύνονται οι πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις ,στις συνελεύσεις και στα επίσημα όργανα του συνδικάτου και ΟΧΙ στις δικαστικές αίθουσες. 
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς, το Δίκτυο Σιδηροδρομικών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση των ουσιωδών προβλημάτων των συναδέλφων μας.
Άποψη της παράταξης μας, είναι ότι οι διαφωνίες λύνονται σε πολιτικό επίπεδο και συνδικαλιστικό επίπεδο ανεξάρτητα από τις αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις που μπορεί να υπάρχουν.

Η Γραμματεία του Δικτύου Σιδηροδρομικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου