Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

K. Γενιδούνιας : Η συνδικαλιστική αντιπαράθεση λύνεται στις συνελεύσεις και όχι στις δικαστικές αίθουσες

Συναδέλφισες,συνάδελφοι,
η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν τόσο σε βάρος μου όσο και σε βάρος της +ΣυνΕξέλιξης, απο τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ και δεύτερο την τάξη συνδικαλιστή στην χώρα, Νίκο Κιουτσούκη, αποδεικνύει περίτρανα ότι 
οι συνδικαλιστικές διαφορές πρέπει να επιλύονται στα όργανα του κινήματος.
Ως όφειλα,απάντησα με την σειρά μου,στην δικαστική πρόκληση που δέχτηκα  αναίτια την Τρίτη του Πάσχα και που ξεκάθαρο στόχο είχε την προσωπική μου απαξία,όσο και την στοχοποίηση της +ΣυνΕξέλιξης ενόψει των εκλογών που ξεκινούν αύριο στο Σωματείο των μηχανοδηγών.
Προσωπικά τονίζω σε κάθε κατεύθυνση, ότι , για την παράταξη που εκπροσωπώ στους μηχανοδηγούς αλλά και σαν μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο, θα προσπαθώ να λύνω με πολιτικές αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων,στους χώρους και τα όργανα μας, τις όποιες διαφωνίες έχω με "αντίπαλους" συνδικαλιστές.
Όπως ξαναδήλωσα, η στοχοποίηση  απο τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ, αποτελεί παράσημο τιμής τόσο για εμένα όσο και για την +ΣυνΕξέλιξη καθώς ο κόσμος της εργασίας,τα εκατομμύρια ανέργων και οι συνταξιούχοι, στο σύνολο τους αναγνωρίζουν τις ευθύνες των  συνδικαλιστικών πλειοψηφιών δεκαετιών, για την σημερινή κατάσταση στα συνδικάτα.
Η προσωπική επιλογή του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ να "σύρει" το Σωματείο των μηχανοδηγών στο Υπουργείο Εργασίας για να ακυρώσει μια δημοκρατικά ψηφισμένη Συλλογική Συμφωνία, μαζί με την πλειοψηφία της ΠΟΣ, κρίθηκε ήδη ως ανεπιτυχής απο το Υπουργείο Εργασίας και κρίνεται ήδη πολιτικά και συνδικαλιστικά απο πολλούς φορείς.
Η επιλογή της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών να διασύρει το Σωματείο των μηχανοδηγών στο διαδίκτυο, θα κριθεί -αν επιμείνουν κάποιοι, σε αυτόν τον ατέρμονο δρόμο-και στις δικαστικές αίθουσες, όπου και εκεί θα πρέπει να παρουσιαστεί ο φυσικός εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών,καθώς ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και σιδηροδρομικός Νίκος Κιουτσούκης,που ανδρώθηκε μέσω αυτής και με πρόσχημα τις καταστατικές της διαδικασίες,ΔΕΝ αποδέχτηκε -έξυπνα για τον ίδιο,καταστροφικά όμως για την παράταξη του-την ευθύνη για την ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών, σε μια πολιτική πράξη που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στον σιδηροδρομικό κόσμο.(και όχι μόνο).
Το στέκι της έλξης, το blog των μηχανοδηγών, μέσα απο αυτήν την διαδικασία, έγινε ακόμα πιο γνωστό χάρη στην αρνητική διαφήμιση που προσέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, ένα δημόσιο πρόσωπο ευρείας αναγνωρισιμότητας,στην χώρα μας, καθημερινά.Η φωνή ενημέρωσης των μηχανοδηγών ΔΕΝ θα επιτρέψουμε ΠΟΤΕ να φιμωθεί. Στόχος σε όλη αυτήν την ιστορία ήταν ΚΑΙ το στέκι της έλξης.
Γιατί αποτελεί  το ΜΟΝΑΔΙΚΟ blog στον χώρο μας που δημοσιεύει όλες τις απόψεις ακόμα και όσων μας υβρίζουν καθημερινά ή ακόμα και σε ανακοινώσεις τους. Γιατί ΕΧΕΙ  άποψη και ενημερώνει καθημερινά τους χιλιάδες σιδηροδρομικούς.
Η ελευθερία της έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης ΔΕΝ είναι διαπραγματεύσιμη.
Καλώ τους συναδέλφους μηχανοδηγούς ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ τους τις επόμενες μέρες να στείλουν ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ σε όσους προσπάθησαν να εμπλακούν στις εκλογές μας.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την +ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ , ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την προσπάθεια μας για τον μηχανοδηγό, ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ την αγώνα για την ανατροπή συσχετισμών δυνάμεων στο συνδικάτο, κάνουμε πράξη την ΔΕΣΜΕΥΣΗ μας για επιστροφή στον υγιή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

Κλείνοντας θέλω απο καρδιάς να ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ τους φίλους,συναδέλφους,συντρόφους,συνδικαλιστές απο Σωματεία,Εργατικά Κέντρα και την ΓΣΕΕ, που με στήριξαν ΕΜΠΡΑΚΤΑ την προηγούμενη εβδομάδα,απέναντι στις λογικές όσων επιχείρησαν την προσωπική μου καταδίκη για την συνδικαλιστική μου δράση,προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών μας.
Να ευχαριστήσω το δικηγορικό γραφείο του κ. Παπαδημητρίου,που σε γιορτάρες μέρες,έσπευσε για την υπεράσπιση μου. Τους ευχαριστώ.
Την οικογένεια μου, αλλά και την δεύτερη οικογένεια μου, τους μηχανοδηγούς και τους σιδηροδρομικούς που στάθηκαν δίπλα μου στις δικαστικές αίθουσες είτε με την φυσική τους παρουσία είτε με την ηθική τους συμπαράσταση.

Γενιδούνιας Κώστας
Πρόεδρος ΠΕΠΕ - Υποψήφιος με την +ΣυνΕξέλιξη 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου