Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση απο +ΣυνΕξέλιξη για την προσφυγή Κιουτσούκη (και όχι μόνο).

Συναδέλφισες,συνάδελφοι
Σε μια πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά ενέργεια, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ,επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών Νίκος Κιουτσούκης επέλεξε να μεταφέρει στις δικαστικές αίθουσες την
πολιτική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση με την παράταξη μας.
Συνδικαλιστική αντιπαράθεση που ξεκινά από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την οποία η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), αμφισβήτησε ζητώντας την κατάργηση της και προσφεύγοντας στην Τριμερή του Υπουργείο Εργασίας εναντίον της. 
Στην τριμερή η συνδικαλιστική πλειοψηφία των ΠΟΣ και ΓΣΕΕ ,στην ουσία, αμφισβήτησε το δικαίωμα ενεργών Πρωτοβάθμιων  Σωματείων  στην συλλογική διαπραγματεύση και άρα στην συλλογική αυτονομία και δράση. 
Είναι ενδεικτικό ότι ΚΑΝΕΙΣ μηχανοδηγός (ούτε ένας!!!) δεν κατήγγειλε πουθενά την συμφωνία που υπέγραψε το Σωματείο μας, παρά μόνο οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ –άλλων ειδικοτήτων- που προσήλθαν απέναντι στο Σωματείο μας στο Υπουργείο Εργασίας.
Μάλιστα, η παρουσία του Σωματείου μας στην τριμερή, όπου και καλεστήκαμε, η  υπεράσπιση της  υπογραφής και της συλλογικής συμφωνίας μας, μετονομάστηκε εν μια νυκτί από τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, ως «στήριξη» στην εργοδοσία!
 Η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας ΔΙΚΑΙΩΣΕ το Σωματείο μας ,τόσο για την νομιμότητα της συμφωνίας, όσο και για το ότι όπως κατεγράφη η ΠΕΠΕ ήταν το μοναδικό Σωματείο στον σιδηρόδρομο που προσέφυγε σε αυτό για θέματα παραβίασης χρόνου εργασίας και κανονικής άδειας. 
Ακόμα χειρότερα για την πλειοψηφία των   ΓΣΕΕ και ΠΟΣ , το Υπουργείο Εργασίας, υπέδειξε ότι ζητήματα διαφωνιών που ανακύπτουν στον εργασιακό χώρο μεταξύ συνδικαλιστικών Οργανώσεων, δεν είναι σωστό να λύνονται από αυτό,αλλά σε πολιτικό επίπεδο από το ίδιο το κίνημα τονίζοντας πως η προσφυγή σε τριμερείς για τέτοια ζητήματα είναι ανορθόδοξη!
Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και αντί να σκεφτεί τα πολιτικά αδιέξοδα των επιλογών της, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας το πόρισμα της τριμερούς, ως   «προσωπικές απόψεις» του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας!
Ακόμα χειρότερα και μετά τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «πρόθυμοι» που είχε αναφέρει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών σε επιστολή της προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,για το Σωματείο μας,η ΔΑΚΕ και ο Κιουτσούκης,  συνέχισαν αδιάκοπα τον  συκοφαντικό πόλεμο ενάντια στην +ΣυνΕξέλιξη και στους εκπροσώπους της. 
Όντας ανήμποροι να απαντήσουν στα ερωτήματα  για τις ενέργειες τους ενάντια σε ένα Σωματείο – μέλος της ΠΟΣ, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ συνέχισαν να συκοφαντούν, χυδαία την παράταξη μας καθημερινά, όπως ξεκίνησαν να κάνουν από τις 15/12/2017. 
Η +ΣυνΕξέλιξη, δεν απάντησε ΠΟΤΕ σε αυτού του είδους την μεθοδολογία και τις συκοφαντικές ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών, ούτε –ενώ έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει- σκέφτηκε -μέχρι σήμερα- την προσφυγή στην αστική δικαιοσύνη για τα όσα αναπαρήγαγε η ΔΑΚΕ για στελέχη – μέλη μας, δημοσιεύοντας ακόμα και φωτογραφίες συνδικαλιστών αλλά και συνεργατών του Σωματείου μας κάτω από υβριστικές λεζάντες (Νομική μας  Σύμβουλος).
Πάγια θεώρηση μας είναι ότι η πολιτική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση, δεν μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες αλλά λύνεται στους χώρους εργασίας και στις συνελεύσεις.
Οι μηχανοδηγοί στις τελευταίες απολογιστικές συνελεύσεις του Σωματείου μας, επιβεβαίωσαν - ψηφίζοντας ΘΕΤΙΚΑ την δράση του Σωματείου -με ισχυρή πλειοψηφία (άνω του 80%!!!-), την συμφωνία που υπέγραψε στις 15 Δεκεμβρίου 2017 και  στέλνοντας  ξεκάθαρο  μήνυμα ενόψει και των επερχόμενων εκλογών τις 17-18 Απριλίου.
Η συλλογική αυτονομία της ΠΕΠΕ, του Σωματείου Μηχανοδηγών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ.
Η συλλογικότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ.
Οι μηχανοδηγοί ΔΕΝ είναι πλέον ΕΤΕΡΟΦΩΤΟΙ.
Η παρουσία των μηχανοδηγών στις συνελεύσεις και το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών,ΤΡΟΜΑΞΑΝ τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που αποφάσισαν μετά από 35 χρόνια να συμπορευτούν σε κοινό ψηφοδέλτιο, βλέποντας την εκλογική ήττα προ των πυλών και προσπαθώντας να σώσουν ότι ..μπορούν!
Η προσφυγή του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ και επικεφαλή  της ΔΑΚΕ  στα αστικά δικαστήρια , 1 βδομάδα πριν τις εκλογές του Σωματείου , έχει μοναδικό στόχο να φιμώσει την παράταξη μας, να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στον χώρο των μηχανοδηγών και τελικά να κερδίσει ψήφους για την παραπαίουσα δήθεν «νέα» παράταξη.
Για εμάς τα ζητήματα ήταν, είναι και θα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ και συνδικαλιστικά.
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ την συνδικαλιστική αυτονομία του Σωματείου.
ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ σε εκβιασμούς και απειλές.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ η επίθεση που δεχόμαστε εδώ και 3 χρόνια. ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!
Καλούμε τους μηχανοδηγούς να απαντήσουν στις κάλπες στην μεθοδολογία της ΔΑΚΕ αλλά και  στην προσπάθεια των ΓΣΕΕ και ΠΟΣ να ακυρώσουν στην πράξη την συμφωνία που υπέγραψε το Σωματείο μας, να αμφισβητήσουν την συλλογική αυτονομία των μηχανοδηγών.
Να στηρίξουν ΜΑΖΙΚΑ την +ΣυνΕξέλιξη, την παράταξη που ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ να τα βάλει με το συνδικαλιστικό κατεστημένο προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μηχανοδηγών, των σιδηροδρομικών και του σιδηροδρόμου !!!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

+ΣυνΕξέλιξη – Απρίλης  2018 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου