Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση Σ.Σ. Πελοποννήσου για την εργατική Πρωτομαγιά

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η 1η ΜΑΗ είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου το 1886, τους νεκρούς της εργατικής τάξης
στη Θεσσαλονίκη το 1936 ως την Καισαριανή μέχρι τις ημέρες μας.
Η 1η ΜΑΗ μας καλεί ν’αντισταθούμε σε όσους προσπαθούν να μας πάρουν όσα μας ανήκουν, για όσα οι παλαιότεροι πάλεψαν, αγωνίστηκαν και κέρδισαν πρώτα γι΄αυτούς και μετά για εμάς.
Δεν πρόκειται να χαρίσουμε τίποτα και σε κανέναν. Σε καμία Κυβέρνηση, σε κανένα ΔΝΤ ή Τρόικα ή Θεσμούς 
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, για δωρεάν δημόσιες παροχές στην υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, στον πολιτισμό, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. 

Εμείς σαν Σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του Έλληνα Πολίτη. Γιατί μόνο αυτό θέλουμε. Γιατί δεν συμφωνήσαμε ούτε αποδεχθήκαμε την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πέρασε στα χέρια των Ιταλών ή την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ (οι δεσμευτικές προσφορές μετατέθηκαν για τις 10/5/2018 κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες) ή οτιδήποτε άλλο σκεφτούν για μας τους εργαζομένους χωρίς εμάς. 
Εμείς οι Σιδηροδρομικοί αλλά και ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας για να μας ακούσουν και να σταματήσουν. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, με ψίχουλα και υποσχέσεις. 
Θέλουμε έναν κόσμο που δεν θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια.
Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα γεωπολιτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών που οδηγούν τους λαούς σε πολέμους.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις 
την ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΗ 2018.
 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                                  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου