Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Βολές "Ενότητας" κατά κυβέρνησης και ΓΣΕΕ για το ν/σ για τη ΔΕΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη ΓΣΕΕ εξαπολύει η Ενότητα, για το νομοσχέδιο σχετικά με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ. 
"Τη στιγμή που η κυβέρνηση με τον πιο πρόχειρο τρόπο οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση τη ΔΕΗ, με απρόβλεπτες μελλοντικές δυσμενείς συνέπειες για
την επιχείρηση και τους εργαζόμενους, η ανώτατη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος σιωπά αρνούμενη να προκηρύξει έστω και ενός λεπτού σιγή και κρύβεται πίσω από την τυπική υποχρέωση έκδοσης ενός δελτίου Τύπου" αναφέρει και προσθέτει:

"Με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης προβλέπεται η πώληση 3 μονάδων στις περιοχές Μελίτη Φλώρινας, Μεγαλόπολης Αρκαδίας και μία άδεια παραγωγής στη Μελίτη.

Οι συγκεκριμένες μονάδες είναι οι πιο παραγωγικές και οι πιο κερδοφόρες. Ο νέος αγοραστής θα αναλάβει τις μονάδες με μικρότερο προσωπικό, χωρίς δεσμεύσεις, αφού ένα μέρος θα μεταφερθεί στη ΔΕΗ ή θα υποχρεωθεί σε συμμετοχή προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Το πρωτοφανές αυτής της εγκληματικής συναλλαγής είναι ότι ο ιδιώτης επενδυτής δεν αναλαμβάνει καμία δανειακή υποχρέωση αλλά μεταφέρει τα βάρη στη ΔΕΗ επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση της.

Η παράταξη μας ‘‘ΕΝΟΤΗΤΑ’’ είναι σαφώς υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας με συγκροτημένη θέση για:

-Διατήρηση των δικτύων στον έλεγχο του κράτους.

-Για την πλήρη διασφάλιση του κοινωνικού τιμολογίου  

-Για την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων

-Για την υποχρέωση  των νέων αγοραστών για νέες επενδύσεις (Μελίτη ΙΙ).

-Για τη μεταφορά εσόδων από μερική αποκρατικοποίηση και δημιουργία μιας νέας ανταγωνιστικής εταιρίας στη μητρική επιχείρηση με στόχο την καλύτερη ρευστότητα, την αποπληρωμή δανείων και κυρίως την επένδυση σε ανανέωση εξοπλισμού.

-Για την διασφάλιση κρατικού ελέγχου στη διαχείριση υδάτινων πόρων από μονάδες υδροηλεκτρικής παραγωγής.

Φυσικά το συνδικαλιστικό κίνημα, ιδίως της τριτοβάθμιας οργάνωσης (ΓΣΕΕ) παρέμεινε σταθερό, όπως πάντα, στις θέσεις ακινησίας και σήμερα παρότι γνώριζε 4 χρόνια τώρα αυτό που βιώνουμε τώρα αρνήθηκε να ανοίξει διάλογο και να επιβάλλει τις θέσεις του.

Σήμερα είναι αργά!!

Οι συνδικαλιστικές πρακτικές της "μπούκας" και των καταλήψεων και το κόψιμο ρεύματος στο Υπουργείο Υγείας ή τα συνθήματα πχ της ΔΑΚΕ ΙΤ με σχετικές αφίσες (2011):

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

αντικαταστάθηκαν από ένα κομψό δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ που εκφράζει τον αιφνιδιασμό και τη λύπη της συμπαραστεκόμενη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ αφήνοντας τους φυσικά στο περιθώριο.

Το πιο αστείο φυσικά ήταν τότε το κάλεσμα στα συλλαλητήρια του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

"Απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της κατάτμησης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ θα μας βρουν αντιμέτωπους και αποφασισμένους για όλα"…

Η ‘‘ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής’’ εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στο εγκληματικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων της ΔΕΗ για τη διασφάλιση της εργασίας τους.

Όμως θεωρούμε υποχρέωση μας να τονίσουμε ότι δεν θα παραμείνουμε πλέον απλοί θεατές στο ίδιο έργο δηλ. στην ανοχή μιας κλειστής συνδικαλιστικής ηγεσίας που μετρά μόνο ήττες, που πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς ρεαλισμό, χωρίς προοπτική κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους αρκεί να ενώνει τα "κουκιά" της για τη διατήρηση των ίδιων προσώπων στις καρέκλες εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου