Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση ΣΣΒΕ για την εργατική πρωτομαγιά

1η Μαη παγκόσμια ημέρα μνήμης για τον κόσμο της εργασίας.
Μερα που ο κάθε εργαζόμενος, σε κάθε σημείο της γης, συνειδητοποιεί ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων ήταν αποτέλεσμα αγωνιστικών διεκδικήσεων και εργατικών εξεγέρσεων. 

Απεργούμε, τιμώντας τους νεκρούς , δυναμώνοντας τον αγώνα μας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και πολέμους.



     Το παράδειγμα των ηρώων εργατών του Σικάγο και της εργατικής εξέγερσης του Μάη 1936 στη Θεσσαλονίκη,  είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

     Μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας  και βίαιης υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των ελλήνων, τα εργασιακά  και ασφαλιστικά κεκτημένα του προηγούμενου αιώνα, γίνονται εκ νέου αντικείμενο διεκδίκησης.

     Το δικαίωμα στη εργασία  με μισθούς που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση, ο χρόνος εργασίας (πενθήμερο , οκτάωρο) , και η κοινωνική ασφάλιση βρίσκονται στο στόχαστρό του κεφαλαίου, και της  κυβέρνησης . 

     Στο  όνομα της κρίσης και  της ανάπτυξης, οι κυβερνώντες για χάρη των κερδών του κεφαλαίου,  κατεδάφισαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Με το χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της μόνιμης και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξης, και τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους  των τελευταίων χρόνων,  συνεχίζεται η επίθεση στον κόσμο της εργασίας.

     Συνεπής στην εφαρμογή των μνημονιακών της δεσμεύσεων , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας .Στον χορό των ιδιωτικοποιήσεων μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήρθε και η σειρά της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ καθώς οι δεσμευτικές προσφορές για την εταιρεία λήγουν την 10/05/2018.

     Οι σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουν τους αγώνες τους για Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος των ελλήνων πολιτών .

     Ο  Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  την 1ηΜάη  στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 ΤΟ Δ.Σ  Σ.Σ.Β.Ε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου