Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Σταθμαρχών

Συνάδελφοι
Στην τριετία που πέρασε και είχαμε τα ηνία του Σωματείου προσπαθήσαμε να κάνουμε πραγματικότητα τις εξαγγελίες μας και το πρόγραμμα που είχαμε προβάλλει ως συνδυασμός. Παρά τις δυσκολίες που επικρατούσαν στην χώρα
(ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ Σ.Σ.Ε.-ΡΣΙ) καθώς και τις επικρατούσες συνθήκες όταν παραλάβαμε (αποσυντονισμού-παρακμής-και οικονομικού μαρασμού), αυτές οι συνθήκες προδιέγραφαν μια ζοφερή εικόνα διάλυσης του σωματείου μας.
 Όμως με στρατηγικό σχεδιασμό σε κάθε βήμα μας και στοχευμένες  ενέργειες  αντιστρέψαμε αυτή την εικόνα. 
ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΝ , ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ!!! 
ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ΕΛΙΓΜΟΥΣ στον κωδικό του ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ, το 30% ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΜΕΡΑΣ, ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Κ.Κ., Π.Ω.Ε. που να ανταποκρίνονται στην ευθύνη του επαγγέλματος μας, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΩΝ (75% αντί 60%), ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν 3891 και επιστροφή όσων συναδέλφων μετατάχθηκαν βιαίως , ενίσχυση του κλάδου μας με επιπλέον 75 σταθμάρχες με την κινητικότητα από εποπτευόμενους φορείς του ΥΜΕ σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ. 
Με τις παρεμβάσεις μας διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τις θέσεις των προϊσταμένων που δικαιούται ο κλάδος στην Δ.Κ. στο προσχέδιο του νέου οργανογράμματος. 
Οργανώσαμε με τον αναγκαίο συντονισμό την λειτουργία της ΠΕΣΟΣΕ ως ΣΩΜΑΤΕΙΟ που θα διεκδικεί και θα κατακτά τα δίκαια αιτήματα των σταθμαρχών και θα αγωνίζεται  συμμαχώντας με άλλα σωματεία του κόσμου της μισθωτής εργασίας με την ανατροπή  των αντιλαϊκών πολιτικών από όπου και αν προέρχονται. 
Ο κλάδος μας έχοντας ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  είναι ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ  ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ.  Συνεχίζοντας να διεκδικούμε  νέες προσλήψεις σταθμαρχών για να μπορέσει ο οργανισμός να ανταπεξέλθει στις αυξημένες πλέον δραστηριότητες του, πιστοποίηση του κλάδου μας, πραγματοποίηση του νέου οργανογράμματος  της Δ.Κ. και επανένωση του κλάδου, λειτουργία τμήματος στη Δ.Κ. για την αντιμετώπιση έκτατων συμβάντων στην κυκλοφορία, εκπαίδευση  και επιμόρφωση όλου του προσωπικού σε όλα τα νέα τεχνολογικά συστήματα , αναγνώριση της αυξημένης ευθύνης για όλο το προσωπικό του κλάδου, καθορισμό συστήματος βαθμολογικής εξέλιξης στη Δ.Κ., αυτοδιοίκητο του κλάδου, διευθέτηση τελεσίδικων και  εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων που χρονίζουν , αποκατάσταση και ανάταξη όλων των τηλεδιοικήσεων, χορήγηση μιας ημέρας αδείας ανά δίμηνο στο προσωπικό που εργάζεται σε πίνακες οπτικής απεικόνισης σύμφωνα  με τις ευρωπαϊκές οδηγίες,  ανάληψη όλων των εξόδων από τα οδοιπορικά προς παροχή εργασίας από τον  ΟΣΕ, υπογραφή Σ.Σ.Ε. που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης μας. 
ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ 

                                       ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ο7-08  ΜΑΗ 2018 ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ 
               
        ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου