Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Εκλογική Διακήρυξη Ε.Σ.Α.Σ. ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε για τις επικείμενες εκλογές της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
        Οι επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στην Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 2, 3 και 4 Μαΐου, θα λάβουν χώρα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον
και είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Τόσο η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας, όσο και οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, βάζουν νέα δεδομένα για την δράση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, στα οποία οφείλουμε όλοι μας να προσαρμοστούμε χωρίς ωστόσο να χάσουμε την ταυτότητά μας και την ενότητα μας, ως Έλληνες σιδηροδρομικοί. Όσοι αναδειχθούν στις εκλογές αυτές, οφείλουν να εργαστούν για το συμφέρον του συνόλου, αφήνοντας στο παρελθόν, πρακτικές που δίχαζαν το προσωπικό και οδηγούσαν στην απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος. 
      Οι προηγούμενες εκλογές, είχαν διεξαχθεί μετά τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και όλοι μας, είτε στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι, ελπίζαμε ότι μπορεί να γίνει η αλλαγή προς το καλύτερο των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης μας και ίσως, να αποτραπεί η πώληση της εταιρείας. Δυστυχώς οι ελπίδες όλων, διαψεύστηκαν με τον χειρότερο τρόπο και όσα προεκλογικά έταζαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι του στον σιδηρόδρομο, αποδείχθηκαν ψεύτικες ελπίδες ή «αυταπάτες» κατά τον Πρωθυπουργό. Τώρα πια, δεν έχουμε το περιθώριο ούτε για αυταπάτες, ούτε για μαθητευόμενους μάγους!
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, 
      Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, για τα τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους εκφραστές των πολιτικών τους στο χώρο μας, οι οποίοι στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν πολιτικές, που διαλύουν τη μεσαία και την εργατική τάξη με τόσο ζήλο, που παίρνουν τα εύσημα από αυτούς που οι ίδιοι έβριζαν ως «τοκογλύφους – δανειστές», δεν θα το κάνουμε όμως, όπως δεν το κάναμε και στη μέχρι τώρα πορεία μας. Η παράταξη μας όπως όλα τα χρόνια, έτσι και στην τελευταία θητεία του Σωματείου μας, εργάστηκε με υπευθυνότητα και προτάσεις, είτε για την επίλυση θεμάτων είτε για να τεθούν οι βάσεις για την επίλυσή τους στο μέλλον. Με όσες δυνάμεις διαθέταμε, κινηθήκαμε με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των σιδηροδρομικών, χωρίς πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες. Δεν επενδύσαμε ποτέ στο πρόβλημα αλλά στη λύση, πάντα στα πλαίσια του Σωματείου και αν κάποιες φορές βγήκαμε πιο  μπροστά ήταν γιατί υπήρχαν πράγματα που έπρεπε να γίνουν και δυστυχώς, η πλειοψηφία του σωματείου, με την μέθοδο της διολίσθησης δεν προωθούσε, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της υποχρέωσης της ως διοίκηση και των εσωτερικών παραταξιακών της προβλημάτων. Στοχοποιηθήκαμε και υβριστήκαμε για αυτό, αφού κατά την λογική ΣΥΡΙΖΑ και των εκφραστών του στον σιδηρόδρομο, όποιος έχει διαφορετική άποψη είναι εχθρός.  Δεν πτοηθήκαμε , δεν σταματήσαμε, συνεχίζουμε. 
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
       Για την παράταξη μας, η ενότητα όλων των σιδηροδρομικών υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, αποτελεί κορυφαίο ζήτημα το επόμενο διάστημα και θα εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι μόνο ενωμένοι όλοι οι σιδηροδρομικοί, σε όποια εταιρεία και αν εργαζόμαστε, μπορούμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή στον σιδηρόδρομο ακραίων φιλελεύθερων πολιτικών και της εργασιακής ζούγκλας όπου οι «ανισότητες αποτελούν φυσικό φαινόμενο». Η προσπάθεια για ενότητα σημαίνει αμοιβαίες υποχωρήσεις από όλους και διάθεση να θυσιάσεις ένα μέρος της δύναμης σου για την επίτευξη του γενικού καλού, σε καμία περίπτωση όμως, δεν σημαίνει συμβιβασμό, αδυναμία και αποδοχή της αποικιοκρατικής συμπεριφοράς του ενός προς τους άλλους. Σε τέτοιες λογικές, θα σταθούμε ξανά απέναντι, χωρίς να λογαριάσουμε το κόστος!
 Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,
       Παρά το γεγονός ότι, από τον Σεπτέμβριο η εταιρεία έχει περάσει στον έλεγχο των ιταλικών σιδηροδρόμων, η κατάσταση όσον αφορά την λειτουργία παραμένει οριακή και το προσωπικό έχει πλέον να αντιμετωπίσει εκτός από την υπερεργασία και την εργασιακή ανασφάλεια. Η περαιτέρω συρρίκνωση του προσωπικού στην πρώτη γραμμή από τις αποχωρήσεις συνταξιοδότησης καθώς και η απουσία του κλάδου κίνησης από την προκήρυξη των προσλήψεων, δημιουργεί ανησυχία για το εργασιακό μέλλον και απορία για τον τρόπο κάλυψης των κενών σε ένα κλάδο αιχμής. Χωρίς ωστόσο να παραβλέπουμε ότι προσλήψεις είναι αναγκαίες και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους όπως τα εμπορεύματα, οι οδηγοί, οι επισκέπτες. 
Η απουσία ενημέρωσης από την Διοίκηση, τόσο του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος όσο και του προσωπικού, για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία και των μελλοντικών δράσεων αναφορικά με τη λειτουργία και την ανάπτυξη αυτής, αυξάνουν την ανασφάλεια και την αγωνία μας για το μέλλον. Είναι θλιβερό και αποκαρδιωτικό, το προσωπικό να ενημερώνεται από τα δημοσιεύματα και από ψιθύρους στους διαδρόμους για επικείμενες αλλαγές! Το σωματείο οφείλει να καταδείξει όλα αυτά τα ζητήματα στη Διοίκηση και να απαιτήσει την μέγιστη δυνατή διαφάνεια για όλα τα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της εταιρείας και των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού, βγάζοντας την Ιταλική Διοίκηση από την λογική του «διαίρει και βασίλευε»!
Το ΔΣ του Σωματείου μας που θα προκύψει από τις εκλογές, πρέπει να κινηθεί στους κάτωθι άξονες: 
Να διαχειριστεί μαζί με την ΠΟΣ τη νέα  ΣΣΕ για όλο το προσωπικό και να αποφύγει την υπογραφή, είτε συμβάσεων-συμφωνιών ομάδων εργαζομένων κλαδικών ή μη, είτε ατομικών συμβάσεων. 
Να διασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές για όλο το προσωπικό, χωρίς διακρίσεις, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες κάθε ειδικότητας.
Να εργαστεί για την παραμονή στην εταιρεία όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας και για την ένταξη τους στο τακτικό προσωπικό της εταιρείας.  
Να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα για τον Προϊστάμενο Αμαξοστοιχίας και να διαπραγματευτεί την όποια εξέλιξη θα φέρει αυτός ο αγώνας.
Να διαπραγματευτεί τον νέο κανονισμό κινήσεως, καθιστώντας σαφέστατες τις θέσεις του Σωματείου μας και την σημασία του κλάδου κινήσεως και ελέγχου αμαξοστοιχιών. 
Να υποστηρίξει τα αιτήματα και τις θέσεις όλων των συναδέλφων από όποια ειδικότητα και θέση και αν εργάζονται και να σταθεί στο πλάι κάθε συναδέλφου έναντι αυθαιρεσιών της Διοίκησης. 

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,       
        Εμείς ως παράταξη θα στηρίξουμε την εταιρεία όπως στηρίζαμε και την δημόσια ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γιατί έτσι στηρίζουμε την εργασία μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποταχθούμε, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες οι εργαζόμενοι οφείλουν να διεκδικούν τη βελτίωση της θέσης τους. Πολύ περισσότερο τώρα, που το συμφέρον του ιδιώτη σημαίνει εργαζόμενοι με λιγότερα δικαιώματα και περισσότερες υποχρεώσεις, με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους και την ελαχιστοποίηση του κόστους. Ζητάμε την ψήφο των συναδέλφων, γιατί αποδείξαμε σε δύσκολους καιρούς ότι δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν. Μοναδική πηγή δύναμης είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και σ' αυτούς απευθυνόμαστε. 



ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ε.Σ.Α.Σ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ε.Σ.Α.Σ.-ΤΡΑΙΝΟΣΕ 
ΓΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ                                                                                                                                    
                                                                                                Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                                                  ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου