Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ
ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ
Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε πολύ σοβαρές και σύνθετες εξελίξεις.
Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου. 
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.
Στο Σιδηρόδρομο την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων την οποία υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής της Ε.Ε. – των επιχειρηματικών ομίλων, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την υπηρετεί αποφασιστικά και αδιαπραγμάτευτα.
Γι΄αυτό εξάλλου, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ θέλει να ολοκληρώσει πάση θυσία την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ και έδωσε ξανά παράταση «διαπραγμάτευσης» για τις 26 Απριλίου.
Την ημέρα αυτή συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική στάση εργασίας 11’π.μ. – 3’μ.μ. και συγκέντρωση στις 11.30’ έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.
Οι Διοικήσεις των εταιρειών ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική της κυβέρνησης – των ιδιωτικοποιήσεων και αυτή υλοποιούν. 
Οι δήθεν διαφοροποιήσεις – αντιδράσεις που κατά καιρούς εκφράζουν, έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν και να εφησυχάσουν τους εργαζόμενους, προβάλλοντας το χαμηλό τίμημα της πώλησης και όχι αυτή καθ΄ αυτή την ιδιωτικοποίηση. (Δηλαδή αν το τίμημα ήταν 25 εκ. προφανώς θα συμφωνούσαν).
Γι΄αυτό εξάλλου προτείνουν άλλους τρόπους ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο ΟΣΕ που στα μουλωχτά ετοιμάζει την παράδοση της εκπαίδευσης και της συντήρησης υποδομής σε εταιρείες.
Αυτή την πολιτική τη στηρίζει απόλυτα και ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός που δε διστάζει να κυκλοφορεί και ανακοινώσεις λέγοντας στους εργαζόμενους ότι δεν κινδυνεύουν από την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ γιατί η Κυβέρνηση τους έχει εξασφαλίσει. ΑΙΣΧΟΣ. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκτός από την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει για λογαριασμό των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.
Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους και ιδιωτικοποιεί το Σιδηρόδρομο, έχει κοινή αιτία με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αυτή δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Οι εκμεταλλευτές που πλουτίζουν από τον ιδρώτα της εργατικής τάξης στην «ειρηνική» περίοδο, τη βάζουν να σκοτώνεται, πάλι για τα δικά τους συμφέροντα κατά τη διάρκεια αλλαγών σε σύνορα και σφαίρες επιρροής. 
Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.
Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Μόνο ο οργανωμένος – ταξικός αγώνας μπορεί να φρενάρει και να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
Πυκνώνουμε τις γραμμές του ταξικού κινήματος, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!
Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμία δαπάνη για Νατοϊκούς εξοπλισμούς.
Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. 
Δίνουμε τον αγώνα:
Ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεσης ή άμεσης.
Ενάντια στην παράδοση του Σιδηροδρόμου του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε :
Προσλήψεις για σταθερή και μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα - Παραμονή των μαθητών μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.
Σ.Σ.Ε. που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
Εθνική Γενική Σ.Σ.Ε. με όχι κάτω από 751 ευρώ.
Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων.
Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων.
Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑΜΕΑ και των φοιτητών.

Το ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ καλεί όλους τους Σιδηροδρομικούς να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. –  3 μ.μ. στις 26 Απριλίου 2018 και στη συγκέντρωση έξω από το ΤΑΙΠΕΔ στις 11.30’π.μ.

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 10΄π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου