Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Άσωτος Ιός : Φαντάσματα του παρελθόντος (ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απο την έλξη).

Ένα φαντασματάκι πλανιέται πάνω από την έλξη ...και δυστυχώς δεν είναι το φοβερό φάντασμα του κομμουνισμού όπως ξεκινούσαν να γράφουν στο κομμουνιστικό μανιφέστο ο Κάρολος κι ο Φρειδερίκος που τρομοκρατούσε την αστική τάξη της Ευρώπης.Είναι το φαντασματακι των
γερασμένων δυνάμεων της έλξης (κι όχι μόνο της έλξης όπως φαίνεται κι από τις τελευταίες τραγελαφικές εξελίξεις) που ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία.
Κυνηγώντας μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου με κριτήρια  ιδιοτελή. Υποτιμώντας την νοημοσύνη των μηχανοδηγών.Και αυτό είναι που μας πειράζει πιο πολύ.Ενώ προσπαθούν  να παρουσιαστούν σαν κάτι νέο σαν κάτι ριζοσπαστικό εμείς  ξέρουμε πολύ καλά ποιοι ακριβώς είναι.
Είναι αυτοί που δεν  είχαν πρόταση για κανένα βασικό ζήτημα των μηχανοδηγών μόνο στείρα κριτική.Είναι αυτοί που ακολουθούσαν αγκομαχώντας της εξελίξεις βάζοντας συνεχώς εμπόδια με κριτήριο όμως όχι την ευημερία των μηχανοδηγών αλλά την καταπόντιση της απήχησης της συνεξελιξης.
Είναι αυτοί που στρουθοκαμηλίζουν επειδή δεν έχουν τον πρώτο λόγο.Είναι αυτοί που μεταπηδούν από δω και από κει (παραταξιακά και ιδεολογικά)για μια καρέκλα.
Είναι αυτοί που πραγματικά θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζόμενων.Για ποιο λόγο άραγε?Προσωπική ματαιοδοξία? Άγνοια?Κεκτημένη ταχύτητα?Εμπάθεια?
Όπως αποδεικνύεται  από το ψηφοδέλτιο την +Συνεξελιξης που επικυρώνει και τα μέχρι τώρα «δειγματα γραφης» είναι η μόνη «παραταξη» στην έλξη που δείχνει να ξεπερνάει τα στενά όρια του όρου και να αγγίζει τα όρια του ενιαίου ψηφοδελτίου.
Έχει αποδείξει από την αρχή της ίδρυσης της ότι έχει προτάσεις ότι καθοριζει εξελίξεις ότι ενώνει τους εργαζόμενους και δεν τους διαχωρίζει.Όταν κάποιοι ανακάλυψαν την εργατική νομοθεσία τις αρχές του σωτήριου έτους 2018 η +Συνεξελιξη είχε ηδη επιβάλει(παρα τις σθεναρές αντιδράσεις από τα ίδια πρόσωπα και παρατάξεις) τον άγνωστο μέχρι τότε εβδομαδιαίο προγραμματισμό εργασίας (που τελικά ακολουθήθηκε και από τους συνόδους)κι είχε δρομολογήσει την πληρωμή της παράνομης έκτης μέρας εργασίας που υιοθετήθηκε τελικά στην συλλογική σύμβαση εργασίας  .
Έχει αποδείξει με πράξεις κι όχι με βαρύγδουπες δηλώσεις ότι έχει τα προσόντα να γίνει το φάντασμα που  φοβίζει τους πραγματικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές και στηρίζει τους εργαζόμενους.

Άσωτος Ίος

Υ.γ δεν έχω καμία αυταπάτη ότι οι  αγωνιστές του παρόντος συνήθως γίνονται το κατεστημένο του μέλλοντος αλλά πριν φτάσει εκεί κάποιος, πρέπει να ανατρέψει το κατεστημένο του σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου